Събитието ще включва авторска изложба на художествена графика, както и демонстрация на печатни техники

Програмата предвижда и работилница за най-малките, на която децата ще могат да научат повече за графиката и сами да сътворят нещо

Авторска изложба на художествена графика ще представят проф. Магърдич Касапян и Борис Ковачев на НОЩ Пловдив 2017. Повече за събитието ни разказа самият Борис Ковачев:


Изложбата ни е авторски проект на проф. Магърдич Касапян и на мен Борис Ковачев. Състои се от експозиция на художествена графика, основно печатни техники в графиката, класически, и ще има и образователно-демонстрационен характер. Събитието ни се открива като част от официалната програма на НОЩта 2017, на 15-и септември в петък в Музеен център за съвременна история на Регионален исторически музей Пловдив на ул. Ангел Букорещлиев 14. Започваме от 7 вечерта с демонстрации на класически печатни техники в графиката. Ще се печата цялата вечер на откриването графика на живо. Ще бъде занесено оборудване в залата, а официалното ни откриване е от 9 вечерта същата вечер. Ще ни открие доц. Владимир Генадиев и ще представим веднага заедно с откриването две книги на проф. Магърдич Касапян. Едната е посветена на творчеството на проф. Иван Газдов, а другата е негов труд за материали и техники при подготовка на студент по графика.


Проф. Магърдич Касапян е дългогодишен преподавател в АМТИИ Пловдив, утвърден автор график с международни награди от конкурси по графика. Борис Ковачев е пловдивски фотограф и график, който в момента специализира рисунка при проф. Касапян. Преди това Борис Ковачев също така е специализирал графика при доц. Владимир Генадиев, който ще открие събитието. Двамата автори ще представят разнообразни техники, които ще представляват интерес както на ценители на графиката, така и на хора незапознати с печатната графика като жанр от изящните изкуства. Самата изложба ще продължи естествено и извън рамките на фестивала НОЩ Пловдив 2017, като ще бъде достъпна за публиката до 29 септември. В дните събота и неделя, 16 и 17 септември, пак част от НОЩта, залата ще бъде отворена в дневните часове от 13 до 17, като част от детската програма на НОЩта, т. нар, Малка нощ, където ще се провежда уъркшоп и демонстрация-лекции за деца на вече по-лесни и достъпни за тяхната възраст печатни техники в графиката. Децата ще имат възможност и да опитат да направят някои неща, като всяко творение ще могат да отнесат вкъщи.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…