Художници от 5 държави се събират на международен пленер в Стария град
 
Петима пловдивски и петима чуждестранни живописци ще творят от 16 до 26 септември на възроденото издание на Международен пленер по живопис Пловдив 2017 в къща Нишанян в Стария град.
Пленерът традиционно организиран в продължение на 40 години от Дружеството на пловдивските художници е един от най-старите в България. След 5 годишно прекъсване пленерът се завръща като част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.
Васил Стоев, Деляна Георгиева, Жени Бозукова, Иван Чакъров, Илиана Манукова и Николай Томов ще пресъздават красотата на Пловдив, Стария град и историческите и културни забележителности през своя поглед и творчески опит заедно с колегите си от Германия, Македония, Словения и Унгария. Авторите ще рисуват в отворени ателиета с ученици от художествените училища в града и студенти от АМТИИ. Пленерът ще приключи с официално откриване на изложба с творбите на авторите. Всеки участник ще предостави по две свои картини, които ще останат в града.
Организаторите от Дружество на пловдивските художници са предвидили и Ден на отворените врати за среща с участниците в пленера, който ще се състои седмица преди финала  на 20 септември в къща Нишанян в Стария град.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…