Изгряващият италиански тенор Рафаеле Абете пристига в България по покана на Държавна опера Пловдив за участие в постановката „Бохеми” на 24 януари. Вниманието на оперната публика върху харизматичният певец се засили след като през 2014 той спечели ежегодния престижен конкурс на Арена ди Верона за нови гласове – Una voce per l'Arena. Наградата от надпреварата, която се излъчва на живо от RaiUno, е главна роля в продукция на Арена ди Верона през 2015 година. В края на миналата година Рафаеле Абете вече участва като Родолфо в „Бохеми” в закритата зала на Верона - Тeatro Filarmonico. Друг анагжимент на италианския тенор бе в „Лучия Ди Ламермур” в родния град на Доницети – Бергамо.

Рафаеле Абете вече е познат на пловдивската публика с участието си в премиерата на международната продукция „Бохеми” през март 2014. Тогава съставът от млади оперни таланти тръгна на турне с Пловдивска опера в Холандия, Белгия и Люксембург. Съчетанието от вокално майсторство, органично актьорско присъствие и пленяваща визия превърна Абете в звезда на продукцията. Година след премиерата Рафаеле Абете се връща в Пловдив отново като Родолфо преди да покори Арена ди Верона през лятото.

Билети за „Бохеми” с Рафаеле Абете се продават в Пловдив на касата на Концертна зала и в Билетен център пред Общината, както и онлайн в eventim.bg.

 

 

 

 

1 comment

  • Comment Link ХХХ ХХХ Ян 08, 2015

    Големите оперни звезди не пътуват с балкански провинциален театър на нискобюджетни турнета с мошеника Супиеш,който отдавна е познат на българските музиканти със срамните предложения за хонорари.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…