Актьорът Ованес Торосян дойде в Пловдив с режисьорския си спектакъл Мечтата на Наташа, за да подкрепи мисията за възстановяването на голямата сцена на пловдивския театър. Довечера младият екип на Оване ще излезе на камерната сцена в Драмата, за да представи представлението по текст на Ярослав Пулинович. Всички средства от събитието ще бъдат дарени каузата. Сцената на театъра трябва да е кауза на всеки, каза Торосян.

Тук съм, защото пловдивската публика има нужда от този салон. Ние нищо реално няма да направим, но ще дадем пример и ще капнем една капка в морето. Тук съм още, защото съм много свързан с Пловдив. Дядо ми е роден тук, прадядо е погребан тук, в арменските гробища. Тук ми е люлката, обясни преди репетицията днес Ованес. Пиесата, която ще видите днес, няма да сочи с пръст, няма да вади изводи. Това е историята на едни младежи, скъсали връзката с по-възрастното поколение, допълни Торосян. Ние обаче тук връзка правим, при това силна. Благодаря ви, че сте тук и ви има. Ние имаме шанс само чрез вас. Ваше е времето. На талантливите и в същото време добри млади хора. Въпреки че не ви разбираме понякога, разчитаме на вас, обърна се към Ованес директорът на пловдивския театър Кръстю Кръстев.  

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…