Бандата представи пред публика своя нов албум – P.I.F.5, на 13 февруари, в Sofia Live Club. Още на следващия ден, промоцията на новия албум се случи в Пловдив.

Днес Димо, Ванката, Юрката и Марти забиват в Лондон. Това е второто гостуване на бандата в легендарния The 100 Club, където тази вечер ще излязат заедно с Rewind и Jersey Budd.

Независимо от трудностите, когато видиш готовия албум, удоволствието е голямо, твърди Димо в интервю пред Анелия Дракова за КАПАНА.БГ

Димо, коя е любимата ти песен от P.I.F.5?

"Огън" ми е любимата. И "Чуй ме" също, и "Юг". ?)) Не всички са ми фаворити, но тези – определено.

Кога беше най-трудно, докато "слънцето" и "тетрадката" стигнат в ръцете на феновете? [Албумът на P.I.F. е решен като слънце, а текстовете са написани в миниатюрна тетрадка, в края на която има място за автографи.]

Накрая, на финала, беше голям зор, защото всичките неща трябваше да минат през ръцете и мислите ми, и беше много сложно. Обложки, дискове, мастери. Производители на дискове, на обложки – на картончето, на тетрадката... Ето това беше малко трудно, но после пък удоволствието е много голямо, когато видиш готовия албум.  

Определяш ли се като организиран човек? Има артисти, при които издаването на албум се случва много бавно, въпреки готовите песни.

А, не, не, не, бях неорганизиран преди 10-на години, може би, но не съм така със сигурност вече. Просто животът ми ме е научил, че трябва да е систематизирано това, което правиш и да си безкомпромисен.

Като тръгвате на турне, кои са градовете със задължителни спирки за концерт?

Задължително... То навсякъде е задължително. Няма опция: "Тия тук, можем да ги пропуснем". Няма такъв вариант, но като броим градовете - Пловдив, Бургас, Варна, Търново са ни важните точки, където със сигурност отиваме. Но, гледай сега – в Русе също е много яко. Ние зависим много от местата, по отношение на това дали има опция да се свири в града. Ако в даден град няма готин клуб, какво са виновни хората за това?  

Разкажи за промоцията на албума в Sofia Live Club?

Щастлив съм, че стана точно така, както го очаквахме, като изключим фала със сървъра. Имаше някакви драми с него и сайтът за продажба чрез sms, не заработи в уговорения час. Понеже беше и събота – почивен ден, нещата се отложиха малко. На място в клуба се продадоха повече диска, отколкото предполагахме.

На 25-ти февруари свирите в Лондон за втори път. Какво да очаква публиката?

Да, в Лондон сме на 25-ти февруари, в The 100 Club. Какво се очаква? Отиваме, лайф. Преди нас на сцената ще се качат други две банди - Rewind и Jersey Budd. Ще представим песните от новия албум, но концертът със сигурност няма да мине без познати парчета. За втори път свирим на това място. Надявам се и този път да има местна публика, макар че ние там си пеем на български, защото концертът е за българите на острова. 

Като сътворите песни за следващ албум, ще тръгнете ли към Сребърна отново?

Не, няма да е Сребърна този път. Друго ще е мястото, но трябва да го измислим. Необходимо е да се въртят местата.

Новият албум на P.I.F., само срещу един SMS, можете да си купите он-лайн:

www.pifband.com

В Пловдив се продава и в Музикалния магазин, на ул. Отец Паисий 3.

2 comments

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…