Историята на татуировките се заражда назад в историята, в Тибет, където е започнало създаването им, но не с мастила, а с масла от растения. Тогава татусите са били безцветни и хората от племената са се татуирали за сила, здраве, любов и благополучие. Днес обаче историята е силно изменена. Хората украсяват телата си с естетическа цел. За някои, татуировката е символ на нещо, което е важно за тях, за други – просто красива рисунка.

Рисуването върху кожа вече се възприема като изкуство. То е изкуство. Такъв пример са артистите Джейд Томлинсън и Кев Джеймс, които пренасят работата си от платната върху нечия кожа. Не, те не са татусти, те са художници, които правят лек завой. Джейд и Кев се опитват да възродят кубизма през 21-ви век. Те създават тату проекти, с които любителите на мастило върху тялото да украсят кожата си. Срещат се с клиентите си, които им разказват какво искат да имат върху себе си и двамата артисти интерпретират техните желания по оригинален начин, пречупен през погледа на двамата художници. Геометричният им стил е интересен, нестандартен и особено предпочитан.

А ето и живото доказателство, че татуирането е изкуство:

Над текста е татуировката на словенския илюстратор и майстор на кукли Зала, който е фокусиран над интуицията и силната на красивия и позитивен ум. Смята се, че ако ние несъзнателно мечтаем за нещо и то се случи, е възможно да се парализираме от страх.

Тази татуировка е спомен за бащата на илюстратора Илиас, както и неговите инструкции за оцеляване. В желанието си да намери хармония между градския си живот и любовта си към природата, Илиас си прави тази татуировка, за да му даде сили да преследва свободата си.

Това е татуировката на германеца Джулиян. Той е израснал в морето със своите родители. След като скъсва в живота във водата, двамата артисти създават тази картина за него. Кръгът символизира майката на Джулиян - Есмералда, която той описва като пътуваща душа, а баща му е тих и спокоен като сребърна лисица. Родителите му все още живеят в морето.

Тази татуировка изобразява безусловната любов на Джудит към нейната близначка, както и сложността и важността да откриеш себе си, когато си част от такава връзка. Джудит се е научила да откроява себе си и да се отличи като личност, различна от сестра си, която обича най-много на света.

Tова е част от Карлос, която ми напомня, че трябва да се борим всеки ден, за да извлечем максимума от живота. Това включва да търсим и проучваме, да споделяме, но най-важното за него е да сме любопитни към всеки детайл от живота си.

Tова е израз на двойнствеността на жените. Тази, която поема ежедневните функции и отговорности, и другата, която е създател, израз на творческа сила, която и дава сили на преодолее всички изпитания в живота.

"Плачът на земята" изразява настоящата екологична криза. Като любител на природата и активен еко участник, Нойл е насочил усилията си за запазване естествената ни среда.

Татуировката на модния фотограф Нора разказва за личната и и трагична история след един инцидент. Татусът и служи за напомняне на решенията, които е взела и това, че е започнала нова глава от живота си.

Листата в горната част символизират членовете на семейството на Паоло. Въпреки, че не са заедно физически, те винаги ще бъдат част един от друг.

Това е рисунката, която направихме за приятелката на Ерик. За нея каза, че тя е причината му да живее, че е чашата на живота му, мечтите му, тя е най-близкия и най-скъпия му човек, казват Джейд и Кев.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…