Премиерата на дългоочаквания спектакъл „Сестри Палавееви” по едноименния роман на Алек Попов ще даде старт на 19-тото издание на Есенния международен театрален фестивал „Сцена на кръстопът” на 10 септември от 19 часа на сцената на Дом на културата „Борис Христов”. Представлението е на Пловдивския драматичен театър, който ще представи още едно премиерно заглавие – „Няма ток за електрическия стол”, на 11 септември от 19.30 часа в Камерната зала на Драмата.

Богатата програма на феста ще зарадва почитателите на театъра с още две премиерни заглавия. На 15 септември от 19 часа в Дома на културата е първата среща с публика на представлението „Ние сме вечни” от Кирил Буховски на театър „София”.  Камен Воденичаров и Албена Колева пък ще блестят в премиерата на „Деветият ден” от Венци Кулев на Драматично-кукления театър „Константин Величков”. Режисьор е Владлен Александров.

„Сцената” ще срещне пловдивската публика и с най-сериозните театрални постижения на националната сцена за отминалия сезон. Под тепетата ще гастролират спектаклите, които си поделиха най-престижните награди Аскеер и Икар – „Къщата на гнева” на режисьора Диана Добрева,  „Каквато ме искаш” – на Теди Москов, и „Семеен албум” – авторски текст на Малин Кръстев. Представлението на Кръстев ще направи и бис заради очаквания  интерес на публиката – ще се играе в две фестивални вечери на 19 и 20 септември от 19.30 часа в Камерната зала на Драматичния театър.

Заради интереса на театралните фенове още два спектакъла  ще се играят повторно. Втората премиера на „Няма ток за електрическия стол” е на 21 септември от 19.30  ч. в Камерната зала на Драмата. Дубъл пред публиката ще направят и Герасим Георгиев-Геро и Малин Кръстев, които ще се изяват в ролите си на „Свалячи” от Елин Рахнев на 12 и 13 септември от 19 часа в Дома на културата.

Рахнев ще представи пред пловдивска публика и режисьорското си представление „Любовна афера” с Ернестина Шинова и Димитър Баненкин на 13 септември от 19.30 часа в Камерната зала.

Сатиричният театър също ще зарадва почитателите си с любопитно заглавие – „Дакота” от Жорди Галсеран с Владимир Карамазов, Захари Бахаров, Юлиан Вергов, Александра Василева.

Хасковският театър ще гостува под тепетата с „Мърлин Мърло” от Николай Коляда с Ирмена Чичикова и Радина Кържилова, Народният ще представи „Петощнижие Искааково” от Анжел Вагенщайн, габровската трупа гостува с „Жана Д`Арк” на режисьора Петринул Гочев, а Младежкият театър ще отвори „Кухня” под тепетата на 21 септември.

Пловдив ще се поклони и пред изключителния Валери Петров чрез спектакъла „Театър, любов моя” на Театър 199. Трупата ще представи и друго представление – на финала на феста, на 23 септември, в Камерната зала, е „Чинечита” на режисьора Емил Бонев.
Официалното закриване на „Сцената” е в Дома на културата на 23 септември от 19 часа със спектакъла на театър „Българска армия” „Стреляйте по артиста”.

Два са чуждестранните гастроли на трупи от Франция и Турция.
Общо 19 заглавия  и 22 представления предлага основната програма на фестивала.

Мотото на фестивала тази година е „Театърът: следите”.

Множество любопитни събития ще предложи и съпътстващата програма.

19-тото издание на „Сцена на кръстопът” е факт благодарение на Министерството на културата, Община Пловдив, както и на главния спонсор козметична компания „Роза импекс” и основните спонсори Обединена българска банка, КЦМ 2000, Атаро Клима и Ондулин.


Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…