Тази седмица в Пловдив слънцето грее и нещо вълнуващо се случва накъдето и да се обърнеш - рождени дни на любими заведения, кино фестивал и още

Снимка: Георги Прокопиев

12 март

3 Years Club Fargo w/ Julieta Intergalactica

Фарго става на 3. Три години коктейли, танци (често до зори), усмивки, страхотни хора и много гости - зад бара, зад пулта, зад микрофона. Дали за кафе на терасата в някой слънчев следобед или за релаксиращо питие вечер, Фарго се превърна в Мястото за срещи за много от нас. За да отбележат подобаващо третия си рожден ден, от Фарго са поканили една култова, шарена, чаровна и заразяваща с добро настроение личност - Julieta Intergalactica, която ще се погрижи за парти настроението в понеделник вечер!

Клуб Фарго
21 часа

No Sense / Cocktail Night

Специална коктейлна вечер в No Sense. Любимите ви бармани ще се погрижат вашите коктейли да са направени с много алкохол и любов (попитайте ги за промоциите).

No Sense
20 часа

13 март

Прожекция на "Кеймбридж" и дискусия за образованието в Пловдив

Фондация "Заедно в час" и Bee Bop Cafe ви канят на безплатна прожекция на документалния филм на Елдора Трайкова "Кеймбридж", която ще бъде последвана от дискусия на тема достъп до качествено образование за всички деца в България.

"Кеймбридж" проследява в продължение на една година ежедневието в Долни Цибър - голямо село с преобладаващо ромско население в най-бедния регион в Европейския съюз - Северозападна България. Заради стремежа на местните хора към образование медиите иронично са нарекли селото "ромския Кеймбридж". Във филма ще можете да видите историите на ученици, които мечтаят да учат в елитни университети в чужбина въпреки трудните условия в средата, в която живеят.

Bee Bop Café
18.30 часа
Присъствието на събитието е безплатно, но с предварителна регистрация на:
http://bit.ly/2HYu5v8

Късо кино в Cu 29, с премиера Arene

Няма да повярвате ако ви кажем, че българин стои зад невероятна sci-fi продукция от Дания -Arene на Henrik Clausen, продуцирана от Стоян Янков. Ще ви разкажем интересни факти защо и как се случва тази продукция, ще гледаме Curfew, спечелил Оскар през 2013, ще видите какви изненади може да поднесе една руска рулетка в интернет на нищо неподозираща мацка. Едно от заглавията е от Сърбия, в който ще гледаме страхотна и напрегната игра на надцакване между двама военни. Ще завършим събитието с още една много красива фантастика, базирана на въображението на деца.

Coffee&Gallery Cu29
19 часа
Вход свободен

Романът "Мястото" в Литературен салон Spirt and Spirit

„Мястото или сказание за Иракли“ ме покори и промени завинаги – не само със стила и езика си, а и с потресаващите парчета светлина, достигнали до мен чрез завидното авторско съприкосновение с обиталището и със сенките на хора и животни, вдишали аромата на същото това място. Та нали обиталището – т.е. земята е нашият дом и поклон, както и нашата вяра, чрез която стигаме до мечтите си. За да се почувстваме живи и мъничко по-високи в духовния барометър на живота.“ - Божана Апостолова

Петното на Роршах
19 часа
Вход свободен

Вижте всички събития в Lost in Plovdiv.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…