Нещо вълнуващо се случва в Пловдив накъдето и да се обърнеш! Този уикенд ще обиколим баровете, за да послушаме яка музика, а междувременно ще открием и велосезона

Снимка: svetlana.kalpakchieva

13 април

Театрална премиера на "Остайница" от Рене Карабаш

Това няма да бъде литературната премиерата, която очаквате да видите. Това ще е театрално пътешествие през първите страници на романа, аудио-визуална разходка, която ще оставим на вас да довършите, в личната ви среща с червената книга.

Думи за книгата от Владимир Зарев:

"Читателят е поставен в епицентъра на кръвните отмъщения в Албания, там където смъртта следва като сянка и наровете никога не узряват. Подобно на романите на Исмаил Кадаре, книгата разгръща сериозните патриархални теми по тези земи и размишлява върху липсата на Бог в хората.

Тази разтърсваща книга заслужава голямо внимание, защото вярвам, че има силата да върне човешкото в човека.“

Събитието е част от календара на културните събития на инициативата Младият Пловдив чете и Община Пловдив.

Драматичен театър Пловдив
18 часа
Вход свободен

NU/ANCE / Artificial Lungs / Bee Bop Café

NU/ANCE на живо в Пловдив! Support Act: Artificial Lungs. Момчетата ще изпълнят самостоятелен сет с най-новото от авторската им музика!

Bee Bop Café
22 часа

NuMetal & MetalCore @Podleza bar&fun

Този път Podleza bar&fun ще включат и малко метълкор към любимото ню метъл парти. Обещали са ни много промоции и шотове. Подгответе си черния дроб за един незабравим петък 13-ти!

Podleza bar&fun
21.30 часа
Вход свободен

Spinning The Groove / 12 inch Madness Part 5 with Skill

Този петък отново поставяме иглата върху виниловия "groove" за петото издание на меломанската поредица, посветена на 12-инчовите сингли, "Spinning The Groove / 12inch Madness" със Skill. Музикалната селекция от архива на Домъ на плочата "Soul Searchin' ще е за ценители!Гответе се за танци.

Клуб Фарго
21 часа

The Bonnevilles [punk-blues / Northern Ireland]

Северноирландски блус с повечко дисторшън и с подчертано пънкарска душа.

THE BONNEVILLES от Лърган издадоха четвъртия си студиен албум Dirty Photographs само преди няколко седмци а в началото на април тръгват на източноевропейско турне. Домакин на концерта е радиофестивалът Alarma Punk Jazz Fest на БНР, който тази година става на 10.

Създателите на The Bonnevilles Андрю МакГибън Младши (китари, вокали) и Крис МакМълан (барабани) цитират сред вдъхновенията си Хаулин Улф, Хаунд Дог Тейлър & The Houserockers, Motorhead, Queens Of The Stone Age и, разбира се, легендарния си сънародник Ван Морисън.

Пост-културна сцена
21 часа
БИЛЕТИ онлайн в системата на EPAYGO и на касите на EasyPay. 8 лв предварително. 10 лв на входа в деня на концерта. https://www.epay.bg/go/1404624502

Още събития в Lost in Plovdiv.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…