ЯПОНСКОТО МЕЦОСОПРАНО МИЧИКО ДАТЕ С КОНЦЕРТ В ЗАЛА „СЪЕДИНЕНИЕ”

Организаторите на платформата „Камерна сцена Пловдив” избраха зала „Съединение” на Регионален исторически музей – Пловдив за следващата си проява. На 15 май (вторник) от 19:00 часа в емблематичното пространство на площад „Съединение” № 1 ще гостува Мичико Дате. Японското мецосопрано ще сподели сцената с кларнетиста Илиян Илиев и пианистката Марияна Колева.

Мичико Дате идва от Токио, а гласът и носи присъщите на изтока чувствителност и изтънченост. Тя ще прекоси 2 континента и 3 епохи, за да подари на пловдивчани вечер, посветена на един малко непознат или позабравен от съвременната българска камерна сцена жанр – art songs. Лишен от клишетата на съвременното оперно певческо изкуство, гласът на Мичико резонира светло, истински неподправено и честно, обърнат към дълбочините и мъдростта на аскетичната източна душевност.

За себе си Мичико Дате споделя само това : радост, душа, любов и цвете;

На 15 май японското мецосопрано ще сподели сцената с кларнетиста Илиян Илиев – артист, музикант и педагог, който е добре познат не само на националната, но и на международната публика. Неизменно до двамата застава пианистката Марияна Колева.

Платформата „Камерна сцена Пловдив” е неизменна част от културния календар на града вече 8 години. Тя се осъществява в партньорство и с подкрепата на Община Пловдив.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…