„Изчезващ вид“
от 17.05. до 10.06.18г.
изложба на
Виктория Филипова
Ина Валентинова
Соня Петрова
Живопис, рисунки, фотография, колаж.

Галерия L’union de Paris – Пловдив, за първи път представя художничките Виктория Филипова, Ина Валентинова и Соня Петрова. На 17.05.18г. ще бъде представена тяхната първа съвместна изложба „Изчезващ вид“.

Изложбата е фокусирана върху процеса „изчезване“ и задава въпроси за това какво изчезва днес, кое е напълно изчезнало, кое предсти да изчезне и защо, каква е причината. Работите в изложбата - живопис, , рисунки, фотография колаж, засягат различни гледни точки от изчезването на животински и растителни видове през човешката идентичност до националността, за да ни осъзнаят за една реалност, в основата на която най-често стои дейността на човека.
Експозицията осмисля идеята за спасението и унищожението, като индивидуален и обществен акт, за един природосъобразен живот изпълнен с достойнство.

Виктория Филипова е родена през 1986 г. в Габрово. Завършва своето образование в АМТИИ – Пловдив, през 2013г. в специалност – сценография и костюмография . В момента работи, като сценограф на Родопски драматичен теарър „Николай Хайтов” – Смолян. Започва творческата си кариера с участия в общи художествени изложби и проекти. През 2014 г.е номинирана за театрална награда „Икар” в категория „дебют” за сценография на спектакъла „Лазарица” от Йордан Радичков. През 2015 г. печели първа награда за сценография за спектакъла „Лазарица” от фестивала за Малки театрални форми – гр. Враца. 2017г. печели първа награда за сценография за спектакъла „Нощен гост” по разкази на Йордан Йовков от фестивала „Сцена , палитра, танц” – гр. Пловдив.

Ина Валентинова е родена 1995г в Русе. Учила е Изящни изкуства в Академия Минерва в Хрьонинген, Холандия, Графика и живопис в Академия за изящни изкуства във Вроцлав, Полша и в момента следва в специалност Текстил в Национална художествена академия, София. Участвала е в групови изложби, някои от които в Австрия, Швейцария, Холандия, Полша, Китай и България. Първата ѝ самостоятелна изложба “Flying jellyfish and fragrant cakes” се осъществява през 2012г в галерия Архис, Варна. Работи в сферата на илюстрацията, текстилното изкуство, стрийт арт и изкуство в публична среда. Основни теми в работата ѝ са идеите за анимизъм, връзката между хората и природата и духовността.

Соня Петрова, родена през май 1987 г. През 2009г учила в експериментален курс на ПУ „Паисий Хилендарски“ - педагогика на обучението по изобразително изкуство. От 2011 до 2018г. учства в групови изложби и фотографски конкурси. Работи в сферата на фотографията, живопистта, скулптурата.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…