Какво да правим в Пловдив от 11-17.06: Седемдневката предлага уникално начало и край – започваме с „Пловдив чете“ и слагаме край с второто издание на градския фестивал за занаятчийско пиво „Две-три бири фест“

Снимка: Виктор Цонев

 

Градът на тепетата се превръща в столица на пивото и четящите хора от днес. Вижте всички предложения на единствения дигитален гид за Пловдив и изберете какво да правите тук тази седмица.

Пловдив чете 2018

В рамките на мащабния фестивал, празнуващ книгите и литературата, Пловдив става домакин на българските писатели и издатели в рамките на една седмица. Вижте пълната програма на „Пловдив чете“.

11-17 юни

Изложба живопис "Лирично" на Петя Папазова

Петя Папазова е от разпознаваемите и много харесвани съвременни български автори. Тя е в първата редица на художниците-поети в живописта. Впечатляващ колорит, съчетан с нежен рисунък и бликаща светлина, ни отнасят в мечтания романтичен свят на всяка чувствена, търсеща и вдъхновяваща жена, обкръжена от недотам съвършеното и дори грубовато съвременно обкръжение. От картините на Петя сякаш звучи тиха и релаксираща музика, хармонизирана с фините вибрации на Вселената.

Изложбата ще бъде открита на 11 юни от 18 часа в Art Gallery SIGNA и ще остане до 9 юли включително.

Art Gallery SIGNA
11 юни – 9 юли

Малко комедия

Асен Блатечки, Калин Врачански и Койна Русева за първи път заедно на лятна сцена „Орфей“!

„Малко комедия“ е не една, а цели две театрални пиеси - „Предложение" и „Мечка" по текстове на гениалния руски автор А.П. Чехов. Не пропускайте една завладяваща история, създадена по неустоимо забавен текст и пресъздадена брилянтно от виртуозните актьори!

Лятно кино „Орфей“
11 юни
21 часа
Билети за "Малко комедия" се продават в Билетен център пред Общината

Откриване на Алея на книгата

Най-мащабното пътуващо книжно изложение в страната – „Алея на книгата“ – стартира от Пловдив заедно с литературния фестивал на града - „Пловдив чете“. Двете събития започват на 11 и 12 юни, празнувайки книгите и литературата, докато Пловдив е домакин  на българските писатели и издатели в рамките на една седмица.

За първи път по време на пловдивската Алея ще бъде организиран и Литературен кът, в който ще се проведат част от фестивалните събития на „Пловдив чете“. Освен него, на площад „Централен“ (пред Пощата) ще бъдат разположени четиринадесет шатри, които ще представят близо 40 издателства пред пловдивчани, а шатра 1 традиционно е запазена за  издателствата от града.

12-17 юни
Площад „Централен“

Уестсайдска история

Не пропускайте "Двамата Орлиновци“, както почитателите на операта вече наричат гласовитите съименници Горанов и Павлов, в партньорството на нежната Еделина Кънева в един концерт-спектакъл, създаден по едноименния мюзикъл под съпровода на оркестъра и хора на Държавна опера – Бургас.

Солисти: Орлин Павлов, Орлин Горанов, Еделина Кънева
Диригент – Йордан Дафов
Хор и оркестър на Опера Бургас

Лятно кино „Орфей“
12 юни
21 часа

Симфоничен концерт-спектакъл "Сънят на Пилат"

„Сънят на Пилат“ е ново музикално произведение за симфоничен оркестър и хор, създадено от известния композитор на поп и филмова музика Стефан Димитров, вдъхновено от Майстора и Маргарита на Михаил Булгаков. Творбата, под диригентството на Любка Биаджони, и с участието на оркестър София Симфоникс, ще бъде представена за първи път по време на българското председателство на Съвета на Европа...

Подробности за празника на качествената бира и още дестинации в древния и вечен град вижте в Lost in Plovdiv.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…