Екипът на дигиталния пътеводител Lost in Plovdiv е подготвил кратка разходка из ресторантите, които предлагат неустоими морски дарове в Пловдив

Най – накрая ни обещават жарко лято и дори още да не сте успели да стигнете до морето, екипът на дигиталния пътеводител е подготвил кратка разходка из ресторантите, които предлагат неустоими морски дарове в Пловдив. Калмари, скариди, октоподи са само малка част от вкусотиите, които ще ви разкрием в редовете по – долу, а и гарантираме, че дори и да не сте седнали на брега, вкусовите ви рецептори ще се почувстват погалени от вълните.


Вече повече от 3 г. ресторант Рибарника радва своите клиенти с огромно разнообразие от ястия с морски дарове и прясна риба. Тук може да опитате над пет вида скариди, калмари, задушени речни раци, миди на тиган, жабки на тиган, над двадесет вида речни и морски риби, в компанията на бутилка отлежало вино или чаша узо. Пространството е доста просторно, с удобен детски кът, така че е подходящо както за семейни вечери, така и за хапване в по – интимна обстановка.


Миконос е следващото място, което не може да си позволим да пропуснем да споменем. В ресторанта се сервира само автентична гръцка кухня. Тя съчетава в себе си западните и източните традиции, а главният коз на кулинарите са рибата и морските дарове. Качеството е безкомпромисно, а менюто – максимално опростено. По – голямата част от суровините са директно внесени от южната ни съседка, а останалите – от местни производители. Селекцията на рибата включва както средиземноморска, от водите на Гръцко море, така и черноморска, тъй като определени видове не отстъпват по вкусови характеристики на тази от южната ни съседка. Атмосферата напомня на местните гръцки псаротаверни, където рибните деликатеси се приготвят с размах, а октоподи, калмари, скариди, раци се сервират по най – различни начини.


И като сме започнали с не толкова централните места, ви водим директно към ресторант „Елеа”, където също средизменоморската кухня е на почит, а рибата – предпочитан продукт за кулинарни вълшебства.  

Но в централната част също не липсват примамливи рибни изкушения. Едно от местата е италианският ресторант Vivaldi, където рибата е винаги прясна, а особено в топлите месеци е огромно удоволвствие да се консумира в прохладната градина.


От личен опит ще споделим, че почитателите на морските специалитети е добре да опитат и божествения лаврак, гарниран със зеленчукови спагети в „Хемингуей”, който е перфектният летен избор за леко ястие за обяд или вечеря. Чаша подходящо бяло вино също ще допълни отлично вкуса, а най – хубавото е, че след това може да завършите вечерта с греховно вкусен десерт в Dolce Fellini отсреща. Все пак всеки има нужда от ден за отдаване на изкушения, нали?

За още любими места с гарантиране, че ще приготвят морската храна така, все едно сте на брега в Италия, вижте Lost in Plovdiv.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…