Стартира есенното издание на IX Международен фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща”

“Дни на музиката в Балабановата къща” - един от най-елитните фестивали за класическа музика в България, носител на сертификат за качество “Европейски фестивал 2017-2018” на Европейската фестивална асоциация, на призовете “Музикален проект на годината”, Награда за музика “Пловдив” и Златен медал за принос в честванията на световноизвестния бас Борис Христов, ще представи изящна и извънредно богата палитра от концерти с начало 16 септември.

Сред знаменитите музиканти, които ще триумфират на сцената на “Дни на музиката в Балабановата къща” са PAGANINI STRING QUARTET от оркестъра на прочутата Миланска скала, воден от знаменития концертмайстор на LA SCALA Франческо Де Анджелис, виртуозната пианистка Пламена Мангова с първи рецитал на сцената на Фестивала, брилянтните цигуларки Мила Георгиева (концертмайстор на радиосимфоничния оркестър в Щутгарт) и Лия Петрова – лауреат на конкурса “Карл Нилсен”, обичаните от всички Бистришки баби, швейцарския квартет VECTOR от оркестър “Тон Хале” в Цюрих, младите френски звезди Адриен ла Марка (виола), Аурелиен Паскал (виолончело) и много други. 110 – годишнината от рождението на големия български композитор Марин Големинов ще бъде отбелязана с мащабен концерт на самата рождена дата на твореца – 28 септември. За първи път в историята на Балабановата къща ще бъде представено и кабаре.

Международният фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща” е част от Културния календар на Пловдив и се осъществява с любезната подкрепа на Фондация Америка за България, Община Пловдив, Общински институт “Старинен Пловдив”, Министерство на културата, Италиански културен институт.

Билети за концертите онлайн в мрежата на Ивентим.бг, Билетен център – Пловдвив, “Мюзик център” на ул. “Отец Паисий” 3.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…