Print this page

Стартира есенното издание на IX Международен фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща”

“Дни на музиката в Балабановата къща” - един от най-елитните фестивали за класическа музика в България, носител на сертификат за качество “Европейски фестивал 2017-2018” на Европейската фестивална асоциация, на призовете “Музикален проект на годината”, Награда за музика “Пловдив” и Златен медал за принос в честванията на световноизвестния бас Борис Христов, ще представи изящна и извънредно богата палитра от концерти с начало 16 септември.

Сред знаменитите музиканти, които ще триумфират на сцената на “Дни на музиката в Балабановата къща” са PAGANINI STRING QUARTET от оркестъра на прочутата Миланска скала, воден от знаменития концертмайстор на LA SCALA Франческо Де Анджелис, виртуозната пианистка Пламена Мангова с първи рецитал на сцената на Фестивала, брилянтните цигуларки Мила Георгиева (концертмайстор на радиосимфоничния оркестър в Щутгарт) и Лия Петрова – лауреат на конкурса “Карл Нилсен”, обичаните от всички Бистришки баби, швейцарския квартет VECTOR от оркестър “Тон Хале” в Цюрих, младите френски звезди Адриен ла Марка (виола), Аурелиен Паскал (виолончело) и много други. 110 – годишнината от рождението на големия български композитор Марин Големинов ще бъде отбелязана с мащабен концерт на самата рождена дата на твореца – 28 септември. За първи път в историята на Балабановата къща ще бъде представено и кабаре.

Международният фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща” е част от Културния календар на Пловдив и се осъществява с любезната подкрепа на Фондация Америка за България, Община Пловдив, Общински институт “Старинен Пловдив”, Министерство на културата, Италиански културен институт.

Билети за концертите онлайн в мрежата на Ивентим.бг, Билетен център – Пловдвив, “Мюзик център” на ул. “Отец Паисий” 3.

 
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…