Екипът на единствения дигитален пътеводител под тепетата Lost in Plovdiv обиколи предпочитаните места и избра най – апетитните торти в града

 

Лятото е зад гърба ни и поне за няколко месеца може да оставим проекта за „лятното тяло” на изчакване. Сега му е времето да се отдадем на кулинарни удоволствия и на сладки изкушения. А какво по – вкусно от едно голямо парче торта само за нас? Вече сме ви споделяли за някои от любимите ни сладкарници, но днес ще навлезем в детайли и ще препоръчаме най – предпочитаните от нас сладости.

 

 

Работилницата за сладки и торти по семейни рецепти „Стената” ни изкушава през този сезон с един по нетипичен вкус. Една от емблематичните торти по авторска рецепта и с оригинално име е „Вишнева градина“. Името на тортата не само подсказва вкуса ѝ.  Желанието на майстор – сладкаря е с тази торта да ни пренесе в Япония, където традицията на цъфналите вишневи градини създава неповторимо пролетно усещане на свежест и пищна красота.  Друга препратка е към известната пиеса на руския писател Антон Чехов  – „Вишнева градина“. Това е една творба, насочена пряко към вътрешния свят на човека, към неговите желания, страхове и стремежи. За тези, които са я гледали, целта е вкусът на тортата да ни върне към най – съкровените  спомени, а за тези, незапознати с творчеството на автора –  да предизвика любопитство. Основата е пухкав, пандишпанов блат, който е много лек и се усеща някак въздушен, а умелата комбинация на вишните със сметана и останалите продукти , създават наистина уникален вкус. Мекият, кадифен баварски крем допълва блата, а специфичната кисела нотка идва от добавените вишни, които приготвят в сладкарницата на място. Фината декорация от шоколад, която наподобява клонче на дърво и червените вишни загатват за разкоша от вкусове, които очакват всеки, който я опита.

 

 

Неведнъж сме ви споделяли за сладкишите в Eddy’s Café and Food, които са достойна конкуренция на топящите се в устата им палачинки. След така популярните през изминалата година тирамису и френска селска торта, наскоро в предпочитана от всички се превърна и „Тортата на къртицата”. Блатът при нея е шоколадов и в комбинация с нежния ванилов, примесен с шоколадов чипс, крем ни кара за момент да притворим очи и да се понесем в света на вкусотиите. Свежата съставка тук е бананът, който допълва шоколада по неповторим начин и прави усещанията ни по – интензивни. Тунелчето за къртицата е обсипано с шоколадови трохички и ви гарантираме, че едно парченце от него ще е перфектната компания за следобедното ви кафе. Лимоновият тарт от друга страна е абсолютно на другия полюс като вкусово съчетание, но със сладко – киселите си нотки е също толкова интересен като възприятие на върха на вкусовите ни рецептори.

 

 

Dolce Fellini е другото ни любимо място, което от самото си създаване е емблема за съвършенство в света на сладкарското изкуство. Тортите и невероятните произведения  се произвеждат в собствена производствена база на марката, сертифицирана и защитена по всички европейски стандарти за качество. На място изкусните кулинари претворяват своята страст и желание за експерименти в картини от форми и цветове, които биха удивили всеки ценител на красотата и изяществото. Фаворитът ни днес е френска торта Лион, която се приготвя от карамелени медени платки с йогурт крем от заквасена сметана и маскарпоне, сладко от боровинки и изобилие от натрошени печени орехи. Всички съставки са натурални и се сливат в устата ни като експлозия от различни текстури и аромати за едно леко и ефирно усещане.

 

А коя от вашата предпочитана вкусотия и къде обичате да се отдавате на кулинарни сладки изкушения?

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…