Забавленията в Пловдив тази седмица включват интересни изложби, експериментално кино и съвременна българска литература. Вижте какво още:

12 ноември

Филмов куиз

Време е за ноемврийското издание на тематичния филмов куиз в клуб „Фарго“, с който ще загреем за предстоящата КИНОМАНИЯ Пловдив. Проверете филмовите си знания и се забавлявайте с тематична музика, напитки и много настроение. Съберете отбор и направете своята резервация на 0877200607.

Такса за участие: 3 лв на. човек от отбор
Куизмастър: Стефан Димов
Екип: Фантазия без граници

Клуб „Фарго“
20 часа
Такса за участие: 3 лв на. човек от отбор

Черно на бяло

„Черно на бяло“ е израз, който сам по себе си няма нужда от обяснение, защото е повече от разбираем. Изложбата съчетава в себе си контрастни творби, в които разбира се важното излиза наяве. За разлика от предишната изложба „В търсене на свободата“, където освен в темата така и цветово, младите артисти имаха свобода на интерпретацията, тук черно и бяло навлизат със сложната си и предизвикателна същност. Като символ на така желания баланс, между противоположностите, който така умело понякога ни се изплъзва. Като израз и на любовта, при която единия подчертава другия, както и обратното. В най-добрия смисъл, като позитивно и негативно, студено и топло, високо и ниско. Или като доброто и злото, които са двете страни на един и същ съд.

Кафе-бар „Отсреща“
18.30 часа

3 години Дигитален 3D планетариум в Пловдив

Регионалният природонаучен музей – Пловдив отбелязва тази седмица – на 12 и 13 ноември, 3 години от създаването на първия и единствен у нас дигитален 3D планетариум.

Екипът на музея е подготвил уникална програма в двата последователни дни, която включва лекции на известни астрономи и прожекция на най-новия ни 2D филм за Слънцето.

Ето и програмата:

12.11.2018 – Ден 1 (Билет: 5 лв.), Старт: 18:00 ч.
В първия ден ще имаме удоволствието да слушаме лекцията на един от създателите на дигиталния 3D планетариум в Природонаучния музей в Пловдив – гл. ас. Камен Козарев! Лекцията е озаглавена “На гости на Слънцето – Новите космически мисии до нашата собствена звезда”.

След лекцията ще се насладим на най-новия ни 2D филм за Слънцето (The Sun, Our Living Star), прожектиран на купола в Планетариума.

Тъй като броят на местата в планетариума е ограничен, ви молим да заявите предварително своите билети тук.

13.11.2018 – Ден 2 (Билет: 5лв.), Старт: 18:00 ч.
Във втория ден от събитието гл. ас. д-р Георги Латев ще ни запознае по интересен и завладяващ начин с живота на звездите.

След лекцията отново ще има прожекция на 2D филма The Sun, Our Living Star.

Тъй като броят на местата в планетариума е ограничен, ви молим да заявите предварително своите билети тук.

13 ноември

Премиера на романа "Синът на авиатора" от Крум Филипов

здателство Жанет 45 и Литературен салон "Spirt and Spirit"
представят "Синът на авиатора" от Крум Филипов.

Модератор: Александър Секулов

„Романът е впечатляващ художествен артефакт. С оригиналния си и неподражаем стил Крум Филипов създава завладяващ свят, обживян от плътни и поетични образи, населяващи териториите на магическата реалност. „Синът на авиатора“ е необичайно и ярко явление, което задава нова посока в съвременната българска литература.“

Милко Лазаров - кинорежисьор (режисьор и съсценарист на филма „Ага“, закрил кинофестивала „Берлинале“ - 2018 година.)

Книгата е спечелила проект по Програмата на Община Пловдив за финансиране книги на пловдивски автори и важни за Пловдив издания.

„Петното на Роршах“
19 часа

Малкият Пучи - премиера на Театър „Реплика“ в Нощ на театрите

Малкият Пучи е история за малкия човек, който не може да намери себе си. Той е отхвърлен, сочен с пръст и нежелан. Все пак има надежда, защото Пучи е открил ключа към това да стане симпатичен на заобикалящите го. Една смешна история за тъпотата на материализма.

Bee Bop Café
18.30 часа
Вход свободен

Още забавления в Lost in Plovdiv

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…