Тази седмица в Пловдив ни очакват интересни изложби и танцови вечери

Снимка: phushi

7 януари

Изложба "Необозримо за Кольо К."

С голяма ретроспективна изложба на един от най-обичаните пловдивски творци Кольо Карамфилов (1963 – 2014) Градската художествена галерия започва своята изложбена програма по време на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

До края на месец януари на двата етажа в Залите за временни експозиции на ул. „Княз Александър I“ №15 ще бъдат представени произведения от различни периоди в артистичния живот на Кольо Карамфилов, предоставени за изложбата от галеристи, частни колекционери, приятели. На 28 януари от 17.00 ч. в Галерията ще бъде представен двуезичен каталог, специално подготвен за изложбата от проф. Галина Лардева.

Градска художествена галерия
18 часа

8 януари

Ginger Milonga

Отново ще се потопим в магията на аржентинското танго на прекрасно място с перфектен танцов под! Gingertale ще ни посрещне с уникални коктейли и топло гостоприемство! Както винаги, за музиката ще се погрижи Мата!

Gingertale
21 часа
Вход свободен

9 януари

Вечер, посветена на 80 годишнината на проф. д-р Стефан Станев

Културен център „Тракарт“ ни кани на вечер, посветена на 80 годишния юбилей на проф. д-р. Стефан Станев и представяне на книгата му „Между науката и изкуството“. Книгата ще представи академик Марин Кадиев.

Доайените в изобразителното изкуство Христо Стефанов, Иван Кирков, Румен Скорчев, Светлин Русев, Йоан Левиев, Димитър Киров, Георги Божилов и знаковите учени Николай Стоянов, Иван Буреш, Димитър Воденичаров, Николай Генчев и др. са герои в спомените на проф. д-р Стефан Станев.

Известният биолог е автор на над 160 статии и 23 книги, посветени на историята на българската ботаника и популяризацията на ботаническите знания, сред които „Звезди гаснат в планината“, претърпяла, поради изчерпване, шест издания, „Бележити български ботаници“, „Зеленият свят на Пловдив“, както и на няколко десетки статии и 12 книги за пловдивски художници и други културни дейци.

„Между науката и изкуството“ е заглавието на новата му книга.

Културен център „Тракарт“
17:30 часа

Всички събития вижте в Lost in Plovdiv.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…