С историка д-р Дамян Борисов ще разгледаме структурата на "Смутното време" - анархията в Османската империя и по-специално в Румелия през 18 в. Това е времето на страховитите разбойници - кърджалиите потопили в хаос балканските предели на империята. Ще засегнем постепенната деградация на еничарския корпус, както и други важни акценти от периода. Д-р Дамян Борисов е учен османист, университетски преподавател и автор на множество научни публикации. Не можем да не откроим чудесните му книги "Справочник за селища в Северна Тракия" ч. 1 и ч.2. Срещите на Пловдивско историческо общество са отворени за публика и всеки ще може да зададе своите въпроси. Започваме в 19 часа в Петното на Роршах.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…