Продължаваме нашата кулинарна разходка по кварталите под тепетата с предложенията ни в най-южния район

Кючук Париж  възниква като квартал на бежанци по времето между двете войни и в началото придобива работнически характер. Дългогодишен символ на „Кючук Париж“ е Оловната кула на Сачмената фабрика, построена през 1927 г. от Иван Нейков и най-високото съоръжение в Пловдив през онези времена. Кулата наподобявала по формата си парижката Айфелова кула и била единствената на Балканския полуостров, в която се получават оловни сачми по естествен капков път. Разрушена е през 2002 г., но кварталът ще си остане вечно популярен сред жителите на Града под тепетата с наименованието Малкия Париж.

Днес, по данни от изминалата година, жителите му гонят по брой тези на район „Централен” и кварталът продължава да е привлекателно място за редица заселващи се в Пловдив. Освен редица жилищни комплекси, често се откриват и малки ресторантчета, но всички подбрани от нашия екип са места с история. Не очаквайте да са парижките, но и не ги отписвайте съвсем, защото могат да ви изненадат с приятна обстановка и вкусни гозби.

Сгушен в единия ъгъл на междублов паркинг, ресторант РИО не е място, на което ще отидете, ако не знаете точно къде е. Не един и двама са се бъркали из пресечките, но според нас кухнята си струва, дори и малко да се изгубите в началото. Менюто е приятна смесица от рибни специалитети (същото като на известния рибен ресторант Рибарника) и някои традиционни български ястия. Чипсът им от пържени картофки определено си заслужава и е любим на малки и големи. Лятната градина е много подходяща за по-големи компании и дълги летни вечери. Вътрешността е доста по-мъничка, но това в никакъв случай не променя мнението ни, че ако сте в Кючук Париж, не пропускайте ресторант РИО.

Рандеву-то е популярно място за срещи в квартала, особено за семействата с деца. Има на разположение детски кът, който е незаменимо удобство за всички, които искат да похапнат с малучганите си, но и същевременно да ги оставят да поиграят или дори да създадат нови приятелства на площадката. През зимата вътрешната част е с над 100 места и е добър вариант за похапване на обяд или вечеря. Кухнята е микс от европейска и българска, така че всеки ще намери по нещо любимо в менюто.

Ресторант Далия е семеен ресторант на два етажа, като на втория разполага с голяма тераса за слънчевите и топли дни. Менюто е най-разнообразно и често има сезонни предложения. Готвят вкусно, а цените са много приемливи. Всички любители на месото препоръчват сачовете им, така че не се колебайте да ги изпробвате.

А вие кое място бихте ни препоръчали да тестваме?

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…