Пролетта е време не само за почистване на дома и гардероба, но и за подновяване на списъците със заглавия за четене и гледане. Фенове сме на фантастичните поредици и обичаме, когато можем да се насладим на магията и на екрана. Затова подбрахме четири книги, които да прочетете преди релийза на адаптациите им.

1. Живият хаос от Патрик Нес

 Догодина очакваме „Живият хаос“, филм базиран на „Не пускай ножа“, първа част от трилогията на Патрик Нес. Действието се развива в дисутопично бъдеще, в което децата израстват вярвайки, че вирус е убил всички жени в колонията им, което е причинило масово разпространение на „психологически“ шум, способността да чуваш умовете на хората и животните. Когато Тод среща непознат човек, който е две забележителни неща – тих и момиче, той осъзнава, че историите за вируса може би не са такива, каквито изглеждат.

Филмът е обявен да излезе през 2020 г., а актьорският състав включва Дейзи Ридли, Том Холанд и Ник Джонас.

2. Тайната на Артемис Фоул от Оуън Колфър

Понастоящем франчайзът може да се похвали с осем части, както и колекция от графични романи и предстоящ спин-оф. Обичаната поредица следва приключенията на момче гений, което в първия роман отвлича фея за изнудване на откуп от феите и възстановяване на богатството на семейството. Оттук нататък става още по-странно и по-невероятно.

Първата филмова адаптация беше обявена още през 2001 г., но едва когато Дисни пое проекта през 2016 г., нещата наистина се раздвижиха. Главната роля е поверена на все още непознатия ни Фердия Шоу, а филмът ще излезе у нас на 9 август.

3. Алена кралица от Виктория Айвярд

Виктория Айвярд е само на 28, но вече може да се похвали като бестселъров автор на поредицата „Алена кралица“. Мер Бароу живее в свят, разделен според цвета на кръвта ти: хората от висшата класа са със сребърна кръв, а по-бедните – с червена. Уловката? Хората със сребърна кръв имат магически способности.. Бедните нямат нищо. С изключение на Мер, която има червена кръв и свръхчовешка сила…

Правата бяха закупени от Universal Studios, а Елизабет Банкс ще режисира филмовата адаптация.

4. Четирите цвята на магията от В.Е. Шуаб

 „Четирите цвята на магията“ проследява Кел, докато пътува през четири различни версии на Лондон, всеки от които се различава с нивото на магия. Кел е от Червения Лондон, изключително магически град, който може би не е толкова безопасен, колкото жителите му вярват, че е. Когато Кел, единственият останал магьосник, който може да пътува из тези светове, среща жена от нашия обикновен Лондон, двамата ще трябва да спасят вселената.

Единсвеното, което знаем за адаптацията на Sony Pictures, е, че ще бъде продуцирана от Джерард Бътлър. Нямаме информация за актьорския състав, нито официална дата, но това означава, че ще имаме повече време да наваксаме с четенето.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…