В седмицата 8 – 14 април предстоят няколко важни събития в рамките на литературния фестивал „Младият Пловдив чете“. Кои са те? Филм за Йордан Радичков, гостуване на Иванка Могилска, среща с деца в неравностойно положение и безплатни обучения по журналистика и копирайтинг в рамките Младият Пловдив чете.

На 8 април (вторник) от 15.00 часа в библиотеката на ПУ „Паисий Хилендарски“ в сградата на Ректората ще се състои среща с деца в неравностойно положение. Доброволци от университета ще четат заедно с тях интересни книги. Срещата ще продължи около 2 часа.

2019-та година бележи 90 години от рождението на Йордан Радичков - един от най-самобитните и интригуващи майстори на словото. По този повод на 11 април (четвъртък) от 14.00 часа в Хуманитарната гимназия ще бъде показан единственият документален филм за писателя, драматург и сценарист Йордан Радичков „Черказки хроники“ на режисьора Димитър Петков. На срещата с учениците ще присъства внукът на твореца – Дани Радичков, който също е писател. Филмът ще бъде показан и на ученици от ФЕГ „Антоан дьо Сент-Екзюпери“ в петък на 12 април от 12.30 часа.

На 12 април (петък) от 12 .30 часа Иванка Могилска ще бъде гост в Професионалната Гимназия по Архитектура, строителство и геодезия - "Арх. Камен Петков". Тя е автор на стихосбирките „ДНК“ и „Иначе казано“, както и на романът „Места за загубване. В края на 2013 г. „Жанет 45“ издава четвъртата книга на Иванка Могилска -„Внезапни улици“. По романа Иванка и Албена Баева създават пърформанса „Внезапни улици“. Баева прави и кратък филм по книгата. Иванка Могилска е и копирайтър с 14-годишен опит. В блога си „Свободна практика“ тя дава съвети на свои колеги. През 2017 от печат излезе сборникът ѝ с кратки разкази "Тая земя, оная земя". 

На 13 април (събота) предстоят две безплатни обучения за ученици и студенти по журналистика и копирайтинг. Те ще се проведат в Младежкия център на Гребната база. Водещ на обучението по журналистика с начален час 10.30 е дългогодишният журналист и пиар Радослав Иванов. А Иванка Могилска ще разкрие тънкости при писането на рекламни текстове. Обучението по копирайтинг започва в 13.00 часа.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…