В Конферентната зала на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив ще бъде представен новия рома на Георги Стоянов „Обичам те, прости ми“. Книгата носи автобиографичен характер и е посветена на покойната съпруга на автора. Доказан белетрист, Георги Стоянов открива в спомените убежище за разкъсаната душа на героя, за мъката от загубата на човека до него. Иван Христов определя творбата като искрена, носталгична и лирична книга, а Елена Диварова я нарича „роман за победата над смъртта“.

Георги Стоянов е роден през 1931 г. Завършил е българска филология в СУ „Климент Охридски“. Работил е като учител, журналист, редактор в издателство „Хр.Г.Данов“ и списание „Тракия“, в Окръжния съвет за култура и изкуство – Пловдив… Автор е на повече от двадесет книги с белетристика и има поставяни драматични и куклени пиеси. Носител е на редица творчески и обществени награди. Удостоен е с орден „Кирил и Методий“ II степен.

Срещата е на 10 април 2019 г /сряда/ от 17.30 ч.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…