Специална премиера за Пловдив на спектакъла „Историята Ти(ти) в мен“ ще се състои днес от 19 и 21 часа и утре от 19 часа в Зали за съвременно изкуство „Баня Старинна“ на бул „6-ти септември“ 179.  Той е инициатива на проекта на Нов български университет „Премълчаното разказано-пътуваща сцена“, част от официалната програма на Пловдив-Европейска столица на културата.

„Историята Ти(ти) в мен“ е документален театър създаден по истории разказани по време на поредица от уъркшопи по Forum theatre и  Playback theatre”, проведени през  2018 година с младежи на Пловдив. Темата на историите е насилие сред подрастващите - личен опит, прочетено, видяно, споделено и невъзможно да бъде забравено.

Спектакълът се състои от три части.

Първата част „Family members“ представя всички засегнати от проблема Насилие в училище. В нея актьорите превръщат използвания документален материал в лична позиция, която отстояват в конфликт един с друг за постигане на заедност.

Втората част се нарича Малки-Те и истории-Те им или „ТЕ“ – Нулевото поколение. Така нареченото от психолозите „Нулево поколение“ се ражда в периода 1990-1999 и носи травмите на Прехода. В спектакъла то присъства чрез реални, документално-действителни представители на самото себе си – 15 млади артисти от програма „Театър“ на Нов български университет.

Трета част Диалози от „Синята стая“ се състои от 5 документални казуса, които започват с въпроса: „Здравей, ти кой си?“. И последвалите отговори на Вальо Бавния, Владо Неспокойния, Деси от „Любовен триъгълник“.

Много или малко са 12 години затвор за смъртта на 12-годишно момче?

Режисьор на спектакъла е Възкресия Вихърова, хореограф - Росен Михайлов, водещи на сесиите по Forum theatre и Playback theatre са Антоанета Петрова и Янко Велков-Янеца.

Участват актьорите: Росен Белов, Веселин Мезеклиев, Мартина Апостолова, Антоанета Петрова, Росица Гевренова, Яна Грозданова, Добриела Попова, Диана Спасова и Ася Иванова.

Всички граждани и гости на града могат да си закупят билети за спектакъла от касите на EASY PAY или от електронната система на EPAY GO.

При закупуването на билет от 12 лв.,  4 лв. от него ще бъдат дарени на  на UNICEF Bulgaria за „програмата "Заедно срещу насилието в училище“.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…