Този уикенд ще си разказваме суинг истории, ще слушаме музика на живо и ще обсъдим идеите, които заслужават да бъдат споделяни

12 април

Spring Tales

Време е да си разкажем поредната суинг история… По-дългите дни и топлите вечери значат повече време за танци, така че нека да го отпразнуваме подобаващо! Gingertale ще ни приюти със забележителните си коктейли, а Ася Владимирова ще ни раздвижи със стилния си музикален подбор!

Gingertale
21:30 часа

Oratnitza live @Club VOID

Група „Оратница“ ве кани на представянето на третия си албум „Alter Ethno“ в Пловдив. Освен на новите композиции на бандата ще може да се насладите и на страхотна селекция от техните класики.

Клуб „Войд“
Врати: 22 часа
Вход: 10 лв.

Млък! и Нещо Цветно в Пост култура

15 години по-късно група Млък! реши да замълчи. Но преди това ще ни представи КРАЙ, техния последен албум, на последното си турне. Заедно с прекрасните НеЩо ЦвЕтНо…

Пост-културна сцена
20 часа

Историята Ти (ти) в мен

Специална премиера за Пловдив на спектакъла „Историята Ти(ти) в мен“ ще се състои на 12 април от 19 и 21 часа и на 13 април от 19 часа в Зали за съвременно изкуство „Баня Старинна“ на бул „6-ти септември“ 179.  Той е инициатива на проекта на Нов български университет „Премълчаното разказано-пътуваща сцена“, част от официалната програма на Пловдив-Европейска столица на културата.

„Историята Ти(ти) в мен“ е документален театър създаден по истории разказани по време на поредица от уъркшопи по „Forum theatre“ и  „Playback theatre”, проведени през  2018 година с младежи на Пловдив. Темата на историите е насилие сред подрастващите – личен опит, прочетено, видяно, споделено и невъзможно да бъде забравено.

Спектакълът се състои от три части.

Първата част „Family members“ представя всички засегнати от проблема Насилие в училище. В нея актьорите превръщат използвания документален материал в лична позиция, която отстояват в конфликт един с друг за постигане на заедност.

Втората част се нарича Малки-Те и истории-Те им или „ТЕ“ – Нулевото поколение. Така нареченото от психолозите „Нулево поколение“ се ражда в периода 1990-1999 и носи травмите на Прехода. В спектакъла то присъства чрез реални, документално-действителни представители на самото себе си – 15 млади артисти от програма „Театър“ на Нов български университет.

Трета част Диалози от „Синята стая“ се състои от 5 документални казуса, които започват с въпроса: „Здравей, ти кой си?“. И последвалите отговори на Вальо Бавния, Владо Неспокойния, Деси от „Любовен триъгълник“.

Баня старинна
12 април, 19 часа и 21 часа
13 април, 19 часа

13 април

Gingertale’s 1st Birthday Party

Gingertale става на 1 година! Обичливото лудо семейство и цветните „пораснали“ приятели на бара в Капана си спомнят какво се случи точно преди година и се точат за паметен купон.

Да, с много танци! В очаквано добра комбинация Zimone ще ни качи на disco & boogie въртележката, а Ася ще полудува с местните линди хопъри на любимия swing. И да, да, с най-пивките коктейли! Зад бара пак ще хвърчат шейкърите и джигърите на Георги Арабаджиев, а пред бара…oh là là…

Gingertale
21 часа

TEDxPlovdiv

За трета поредна година ще се проведе TEDxPlovdiv. Градът с богатство на култура, изкуство, история отново ще вдъхнови всички, в духа на Ideas Worth Spreading. TEDx ще обедини хора, споделящи опит и вдъхновение!

TED е организация с нестопанска цел, посветена на идеите, които заслужават да бъдат споделяни (Ideas Worth Spreading). Началото ѝ е поставено през 1984 г. под формата на конференция, която събира хора от три сфери: технология, забавление, дизайн. Оттогава обхватът ѝ се разширява все повече.

Заедно с двете годишни конференции – TED в Лонг Бийч и Палм Спрингс всяка пролет и конференцията TEDGlobal в Единбург, Великобритания всяко лято – TED включва спечелилият много награди TEDTalks видео сайт, проектът за свободен превод , TED Talks, вдъхновяващата TED Fellows и програмите TEDx, както и Годишните TED награди.

Драматичен театър Пловдив
10 часа
Билети: http://tedxplovdiv.com/shop/

14 април

Warm up Talyana Weekends в Капана

Warm up Talyana Weekends в Капана“ e networking събитие, което се стреми да направи една малка крачка, чрез която двата квартала – „Капана“ в Пловдив и „Таляна“ във Варна да развиват изкуството.

Целта е местни артисти да споделят своя опит, да опознаят концептията за предстоящия проект във Варна и при желание да вземат участие в превръщането на подлез във Варна в „Капана на изкуството“… защото заедно e по-хубаво.

Artnewscafe
18 часа

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…