Print this page

ПИСМА НА ОМАР ДО БЪДЕЩАТА МУ СЪПРУГА

Аудио-визуална инсталация на Рене Карабаш

текст: Рене Карабаш
глас: Велизар Бинев
визуална среда: Пола Попова и Рене Карабаш

“Писма на Омар до бъдещата му съпруга” е инсталация, която през аудио-визуални средства ще ни представи писмата на човек на име Омар до бъдещата му съпруга. Той не познава тази жена. А може и да я познава? Къде изпраща тези писма? До собствената си кутия? В пощата? Вярва, че ако призове любовта, тя ще се появи в живота му, точно такава, каквато я иска.

Защо търсенето на любов е винаги извън самите нас и никога навътре в себе си? Какво ще стане, ако желанията ни се сбъднат? Ако получим като по поръчка човек, който никога няма да ни изостави? Човек който никога не изоставя и обича безпределно? Съществува ли такъв човек? Този, който чакаме да позвъни на вратата, но често отваряме на човекът с пицата или на пощальона. Ами ако е той?

Това е само началото на една поредица от писма за вселенската самота, която ни кара да търсим онази любов, за която постоянно четем в книгите и която ни ослепява от екраните. Онази любов, която не откриваме вътре в себе си и неистово търсим, задъхани, омерзени, изтощени, залутани в улиците, целеустремени към една единствена проекция на нас самите, към едно огледало, към нашия двойник.

Гмурнете се в пушека на стаята на Омар. Стаята е пълна с телефонни слушалки и фантазии, превърнати в материя. Вдигнете слушалката. Той ще ви разкаже за най-съкровените си тайни и желания. После оставете слушалката и погледнете в огледалото. Там ще видите търсещите очи на Омар.

Той ще ви очаква,

Ваш Омар
______

Откриване - 11 юни, 12:00ч
Инсталацията може да бъде посетена между 12:00 и 17:00 ч на 11 юни в присъствието на Ирена Иванова.
Всеки ден от 11 юни до 17 юни между 11 ч. и 19 ч.

Вход свободен

Събитието е част от програмата на "Пловдив чете".

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…