В разгара на лятото екипът на Lost in Plovdiv ще ви даде няколко идеи за прекарване на свободното време на закрито и в комфорта на прохладата от климатичните инсталации

 

Разходките във времето между юни и септември, особено в обедно-следобедните часове са си истинско предизвикателство. Голяма част от основните забележителности в Града на седемте хълма – Античният театър, тепетата, Старинният град, са свързани с ходене пеша по нагретите улици и във високите температури се превръщат повече в посещение на сауна, отколкото в разглеждане на обекти.  

В разгара на лятото, когато градусите в Града под тепетата са доста високи, екипът на единствения дигитален гид в Пловдив ще ви даде няколко идеи за прекарване на свободното време на закрито и в комфорта на прохладата от климатичните инсталации.

Посещение на музей/галерия                                    

В годината, в която Пловдив носи титлата Европейска столица на културата, посещението на музеите и галериите е абсолютно задължително. В случай че вече сте обиколили и разгледали всички експозиции, препоръчваме да не пропускате и новооткритата галерия „Капана”. На мястото на емблематичния Детмаг в средата на юли отвори врати дългочакания културен център. Новата експозиционна  площ на два етажа е многофункционална, много добре осветена, климатизирана и спазваща всички изисквания за показване и съхраняване на изобразително изкуство. Освен това галерия Капана е подходяща за всякакви събития, има и конферентни зали, депа за творби и сервизни помещения.  Средата е достъпна и за хора в неравностойно положение, благодарение на инсталирания съвременен асансьор. Двата етажа свързват и две стълбища в южната и северната страна на обекта. На място може да се насладите на близо 110-те творби на пловдивски художници и чужди творци, участвали в пленери под тепетата, разположени по стените в най-голямата градска експозиционна зала.

Кино прожекция

Е, няма как да гледате на голям екран някой нов филм в култовата сграда на кино Балкан, но все пак в Града под тепетата има достатъчно на брой салони, в които ще намерите  най-новите заглавия.

Прекарване на следобеда с книжка в ръка

Миналата седмица ви представихме любимите си места под тепетата, където времето в света на книгите минава буквално за секунди. Това е и една от най-предпочитаните ни алтернативи за бягство от обедните жеги. Поръчвате леденостудена напитка, настанявате се удобно и потъвате в света на фантазиите.

Настолни игри

Ако пък имате компания, настолните игри са другият забавен начин, за да убиете няколкото часа, в които слънцето безмилостно грее над града. В Пловдив няма клуб за настолни игри, но има немалко заведения, където може да изберете на място, или да си донесете своя. Зелената работилница, Котка и мишка, Central Perk, 9 ball – са част от местата, в които сме сигурни, че ще намерите нещо подходящо.

Стаи на загадките

Неведнъж сме ги предлагали като алтернативни забавления, но е факт, че те набират все по-голяма популярност сред малки и големи. Занимание, което може да организирате както за компанията, така и за детето си. Обикновено имате на разположение 60 минути, за да разгадаете няколко загадки от различно естество. За някои ще ви трябва логично мислене, за други – сръчни ръце, а за трети – просто да бъдете достатъчно наблюдателни.

Пазаруване в търговските центрове

Простор, хладина и доста голям избор от възможности за отмора, забавление и дори отмятане на някои досадни задачи като плащане на телефони, химическо чистене и др. В моловете човек наистина може да прекара цял ден, в който от сутринта да започне с ароматно кафе, да продължи с пазар на дрехи, аксесоари и обувки, да похапне за обяд и след това да завърши с кино или книга. За разходка в първия търговски център под тепатата може да си припомните статията ни Mall Plovdiv – цял ден само за мен, където температурата винаги е постоянна, времето – безоблачно, а жегите и студът – остават навън.

А вие къде прекравате жежките пловдивски дни?

Източник: Lost in Plovdiv

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…