На 6-ти септември 2019 г. (петък) се навършват 134 години от Съединението на България. На тази дата Регионален исторически музей – Пловдив ще приема посетители в две от своите експозиции.

На 6-ти септември 2019 г. (петък) експозиция „Съединение на България от 1885 г.” на пл. „Съединение” ще приема посетители от 9:00 до 16:00 часа с безплатен вход. Освен постоянната експозиция, гостите на музея ще могат да разгледат и изложбата „Пловдив в културната история на България”. След 16:00 часа достъпът до площад „Съединение” ще бъде ограничен във връзка с официалните чествания, които традиционно започват след 19:00 часа.

На 6-ти септември 2019 г. (петък) експозиция „Българско Възраждане” на ул. „Цанко Лавренов” в Старинен Пловдив ще приема посетители от 9:30 до 17:30 часа с безплатен вход.

В празничния ден Регионален исторически музей – Пловдив ще представи на своите гости новите работни тетрадки, семейни гидове, книжки за оцветяване и карти за игра, които предоставят прекрасна възможност за самостоятелна разходка из експозициите и интерпретиране на музейните експонати.

В зала „Съединение” ще бъде демонстрирано киоск устройство, в което посетителите ще могат да намерят повече информация за личностите, работили за и осъществили Съединението през 1885 г. Пак там ще бъде прожектирано и кратко видео, посветено на експозиция „Съединение на България от 1885 г.”, заснето от музейните специалисти и създадено за разпространение в интернет. Всички тези дейности са финансирани от Министерството на културата на Република България по проект „Музей-учител-ученик”.

Експозиция „Българско Възраждане” ще работи и през уикенда с нормалното си работно време. През събота и неделя експозиция „Съединение на България от 1885 г.”, къща музей „Христо Г. Данов” и Музеен център за съвременна история с гостуващата изложба „Еврика” на детски научен център „Музейко” няма да бъдат отворени за посетители.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…