На 13 и 14 септември club VOID става домакин на две поредни събития на пловдивския аудио-визуален колектив MELFORMATOR

Снимка: Pink Tsonk

Мелформатор е свят в света. Или казано с други думи - мултидисциплинарен колектив, насочен към организация на събития със строга идентичност, експериментално звучене и интерактивни визуални инсталации. Колективът е създаден преди повече от 6 години и продължава да съществува и до днес, сплотен от идеята за наложителна революция в нощния живот на Пловдив, а и извън него.

На 13 септември зад пулта на клуб VOID ще се качат waysie, denitza, sayulke, elen и mironov, a в нощта на 14 септември ще видим колективът в по-разширен състав за поредното издание на тематичната вечер “Void Electronic Sessions”.

Дейността на МЕЛФОРМАТОР се развива в различни артистични посоки, като днес включва студио за графичен и уеб дизайн, проекти за интерактивни инсталации, музикални колаборации и участия в многобройни културни събития от всякакъв характер.

Проектът включва различни форми на звукови и визуални експерименти и се стреми да създава и съчетава различните форми на дигиталното и абстрактното изкуство, обогатявайки клубната и визуална култура в Пловдив.

Едно от главните действащи лица зад пулта на клуб VOID ще бъде Самуил Кехайов / sayulke, основател на Melformator, отговорник за разнообразната програма на artnewscafe в Пловдив, част от платформата Nordic Soundscapes, а тази година, съвместно с Деница Чакърова, е организатор на серия събития на тема музика, технологии, образование и дигитални изкуства, част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

Мисията на Самуил, независимо от посоката на проекта, в който участва, остава една - обогатяване на клубната култура в Пловдив чрез алтернативни за града събития, посредством преформатиране на градските пространства, разнообразяване на  музикалната среда и приобщаване на различни социални групи в идеята за клубната култура.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…