Print this page

На 13 и 14 септември club VOID става домакин на две поредни събития на пловдивския аудио-визуален колектив MELFORMATOR

Снимка: Pink Tsonk

Мелформатор е свят в света. Или казано с други думи - мултидисциплинарен колектив, насочен към организация на събития със строга идентичност, експериментално звучене и интерактивни визуални инсталации. Колективът е създаден преди повече от 6 години и продължава да съществува и до днес, сплотен от идеята за наложителна революция в нощния живот на Пловдив, а и извън него.

На 13 септември зад пулта на клуб VOID ще се качат waysie, denitza, sayulke, elen и mironov, a в нощта на 14 септември ще видим колективът в по-разширен състав за поредното издание на тематичната вечер “Void Electronic Sessions”.

Дейността на МЕЛФОРМАТОР се развива в различни артистични посоки, като днес включва студио за графичен и уеб дизайн, проекти за интерактивни инсталации, музикални колаборации и участия в многобройни културни събития от всякакъв характер.

Проектът включва различни форми на звукови и визуални експерименти и се стреми да създава и съчетава различните форми на дигиталното и абстрактното изкуство, обогатявайки клубната и визуална култура в Пловдив.

Едно от главните действащи лица зад пулта на клуб VOID ще бъде Самуил Кехайов / sayulke, основател на Melformator, отговорник за разнообразната програма на artnewscafe в Пловдив, част от платформата Nordic Soundscapes, а тази година, съвместно с Деница Чакърова, е организатор на серия събития на тема музика, технологии, образование и дигитални изкуства, част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

Мисията на Самуил, независимо от посоката на проекта, в който участва, остава една - обогатяване на клубната култура в Пловдив чрез алтернативни за града събития, посредством преформатиране на градските пространства, разнообразяване на  музикалната среда и приобщаване на различни социални групи в идеята за клубната култура.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…