Новите си творби представя в нетрадиционна обстановка пловдивската художничка Златка Шеткова в „Капана“. За втори път тя се доверява на домакините от атрактивното и емблематично заведение „Найлона“, които предоставят пространство за иновативния и неординарен почерк на талантливата авторка.

В своите 15 картини, обединени под названието „Портали“, тя представя импресии от творческото си лято. „Нарекох изложбата „Портали“, защото нещата, които са ме привлекли през летните месеци са тези между деня и нощта, между настоящето и спомена, между птиците и щурците, в различни състояния на съзнанието“, споделя Златка Шеткова. Тя представя фигуративна живопис. Сред творбите й са „Площадка за излитане“, „Обитаване на момента“, „Небесни пътеки“, „На зазоряване“, „Сън в три свята“ и други. Те могат да се видят от посетителите на арт квартал „Капана“ до края на септември.

В рамките на Нощта на музеите и галериите погледите привлича още един нестандартен творец – Тома Ненов и неговата изложба „Цвят и стомана“. Той представя многоизмерни композиции и абстрактни картини, които съединяват живописта и скулптурата. Авторът чудесно съчетава металната обработка на INOХ с техниката на живописта. Те се вписват хармонично в съвременни сгради, офиси и шоуруми на компании. Осем от творбите на Тома Ненов са изложени в градината до общинската администрация на пл. „Централен“ 1. Останалите скулптури и пластики на автора са експонирани от „Арт студио Петрови“ и са позиционирани в галерия „Ненови“ на ул. „Г. М. Димитров“ 7а (зад сградата на Община Пловдив на пл. „Централен“ 1, срещу ресторант „Райя“).

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…