Музиканти от двете страни си разменят инструменти и роли в „Цветът на вишната“

“ЦВЕТЪТ НА ВИШНАТА” се нарича специалният концерт, с който МФ “Дни на музиката в Балабановата къща” отбелязва в програмата си изключително важната тройна годишнина в двустранните отношения между България и Япония: 80 години от установяване на дипломатическите отношения, 60 години от тяхното възстановяване и 110 години от началото на официалните контакти между двете държави.

Шиня Оно

Ефектният замисъл на концерта, посветен на този знаменателен юбилей, цели да покаже симбиозата между двете култури, въздействието на музикалния език в неговата универсална чуваемост, посредством „разменените роли” на част от знаменитите изпълнители: японският гост Шиня Оно ще свири на гайда български фолклор, именитата и креативна флейтистка Мила Павлова в традиционно кимоно ще изпълнява японска музика в партньорство с майсторката на клавирния съпровод Маргарита Илиева, а ангелогласната певица Нели Андреева, чиято родопска „Малка мома” превзе ефира в Япония, ще подчертае устоите си в традицията заедно с чудесния китарист Николай Пеев.

Нели Андреева

Мила Павлова

Мястото на концерта е Малката Базилика, а началният час – 18.30 ч. на 5 октомври

Събитието се осъществява в партньорство с Японското посолство.

МФ “Дни на музиката в Балабановата къща”е част от Кутурния календар на Пловдив и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, Фондация “Америка за България”, Фондация Музикартисимо, Министерство на културата, КЦМ 2000 АД, ПОАД ЦКБ-Сила и други.

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…