100 пловдивчани се включват в международния експеримент, обиколил над 35 града по цял свят

Уникалното представление „100% Пловдив“  ще бъде част от закриващите събития на програмата на Европейска столица на културата. На 17, 18, 19 и 20 октомври 2019 г. документалният театър „100% Пловдив”  ще представи портрет на града в 100 лица на сцената на Драматичен театър – Пловдив. Събитието е с вход свободен.

Базиран на статистически данни, проектът включва 100 пловдивчани, представляващи демографията на града. Немската театрална трупа Римини Протокол/Rimini Protokoll и българското студио за документален театър VOX POPULI  вече избраха всички участници. Задачата им не беше лесна, защото кастингът се базира на строги правила, прилагани вече в повече от 35 града. В началото селекцията започна с един човек. Вече избран той имаше само 24 часа, за да препоръча друг. Вторият препоръча следващия и така щафетата се предаде до достигане на предствителната група от 100.

Участниците в този различен тетаър са много различни като възраст, социален статус и етнос. В него 17 пловдивски деца влизат в ролята на разказвачи на истории в четирите дни, когато ще се игрят представленията. Те са на възраст от няколко месеца до 14 години. Засега остава изненада как няколко месечните бебета ще се представят на сцена. Най-възрастният участник е на 74 години.

Доктори, доценти, женени, разведени, спортисти, безработни, обитатели на неподозирани кътчета в града и хора с нестандартни хобита са малка част от 100-е находки на организаторите, които по време на кастинга, продължил 3 месеца, са натъкнаха на истории, които за самите тях са толкова невероятни и любопитни, че смятат да ги разкажат и в други свои проекти.

“Впечатлени сме от мотивацията на поканените пловдивчани. Повечето са много отдадени и амбицирани да участват в спектакъла, а за това се иска смелост” разказа Неда Соколовска. Сподели един от организаторите на проекта.

На 17,18,19 и 20 октомври Драматичен театър Пловдив и спектакъла „100% Пловдив“ очакват всички любопитни зрители. 100% е представление и за това, което статистиката никога няма да може да улови. Представление, създаващо жив, дишащ портрет на града: отчасти театър, отчасти реалност, но на 100% Пловдив.

От 1 октомври 2019 може да вземете своя билет на касата на Драматичен театър - Пловдив всеки делничен ден от 10:00 ч. до 14.00 ч. и от 15.00ч до 19.00ч. Ако предпочитате, може да запазите предварително своето място онлайн до 15 октомври. За целта е нужно да изпратите имейл на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., в който да посочите на кое име да бъдат запазени местата, както и за коя от четирите дати. Билетите, запазени онлайн, можете да вземете до 30 мин. преди представлението на касата на театъра. На едно име могат да бъдат запазени максимум 4 места!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…