Читалище „Алеко Константинов“ – Пловдив и Издателство Жанет 45 имат удовоствието да Ви поканят на среща с Иван Желязков и книгата „Дъждовете на страха“ на 16 октомври 2019, сряда от 18.00 ч., в Читалище „Алеко Константинов“ (бул. „Шести септември” №160)

Литературният критик Иван Христов ще представи последната книга на писателя. За писателя, журналиста и издателя Иван Желязков, романът с метафоричното заглавие „Дъждовете на страха” е седмата по ред белетристична книга в неговата творческа биография. Това е най-зрялата, най-силната негова книга – романът на живота му, а до известна степен и за живота му.

Новият роман на Желязков е рядко срещана книга, едно „авторефлективно огледало”, в което се оглежда днешното ни време, а чрез ретроспекцията и спомените на героя, свързани с любовния триъгълник, приятелството и дома.

Точен психологически рисунък, сбит и лаконичен диалог ,колоритни персонажи, които дават широта на въображението и пораждат размисъл, многозначни и многопластови послания. Както правдиво се изразява редакторът на книгата Борис Минков: „Който пише намира себе си, който чете също.” Иван Д. Христов, литературен критик за „Дъждовете на страха“.
Книгата е издадена от издателство Жанет 45.

Иван Желязков е завършил е българска филология във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. Дълги години е работил като журналист в пловдивския печат. От 1990 г. е в сферата на частния бизнес. Собственик е на Издателско-полиграфически комплекс „Екобелан”. Издателската къща със същото име популяризира български автори. Автор е на повестта „Есента на пеперудата” (ИК „Христо Г. Данов”, 1988), отличена в конкурса „Южна пролет” – Хасково, на документално – публицистичните книги „Джобен иконостас” (ИК „Екобелан”, 1994), „Очи без сълзи” (ИК „Захарий Стоянов”, 2006), „Докоснати от вечерника” (ИК „Екобелан”, 2012), сборника с разкази „Светът не може без Ивановци” (ИК „Словото”, 2011), „Двете половини на света” – разкази и повест (издателство „Български писател”, 2013). Член е на Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти и Ротари интернешънъл. Живее и работи в Асеновград.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…