Базираният в Бали пианист, продуцент и диджей, Мартин Денев, се завръща тази събота (02.11) в родния Пловдив за един сет, който ще разбие жанровите ограничения.

Израствайки с обучение в класическото пиано, Мартин е учил джаз в различни университети по света. Участвал е на стотици фестивали и концерти на пет различни континента и е споделял сцената с някои от най-талантливите музиканти и вокалисти на нашето време. Дотук има два издадени соло албума, както и три EP-та за лейбълите Demajors IMI, Imagenes Recordings (Лондон) и Karmaloft Music (Германия).

Негови парчета са включени в компилации от Великобритания, Тайван, Хонг Конг, Германия, Китай и Индонезия. През 2017 Мартин издава заедно с Pete Herbert EP-то ‘Night Shade’, сингълът ‘Pass Me By’ с американската house легенда Robert Owens и албума “Made In The Shade’ на плоча, и трите за Nang Records, Лондон.

В момента Мартин живее в Бали и е резидент в популярното заведение KuDeTa, както и музикален директор в Ayana and Rimba Resorts, където се намира един от най-емблематичните и популярни барове на острова – Rock Bar.

Без значение дали на сцената или в студиото, зад диджейския пулт или пианото, Мартин минава неусетно през разнообразни стилове, отхвърляйки жанровите ограничения и представяйки широк спектър от умения и настроения, в резултат на обширните си познания, интереси и опит.

Именно такава ще бъде селекцията му в Пловдив. Партито започва от 21:00 часа с подгряващ сет от резидентите на клуб “Фарго”.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…