Журналистът-дисидент Пламен Даракчиев представя новата си книга „ДНК на прехода“

Журналистът-дисидент Пламен Даракчиев, наричан още “Дон Кихот срещу системата  представя на пловдивчани новата си книга „ДНК на прехода“.  С нея  отбелязваме 30 години от  символичния край на комунизма и началото на т.н. преход. Защо още сме в него, какво сработи и несработи в годините около 1989 г. и непосредсвено след това, разказва като очевидец на събитията в книгата си Пламен Даракчиев. Той е един от основателите на клуба за демокрация “Екогласност” и на синдикат “Подкрепа”, бил е главен редактор на в-к “Демокрация” и е депутатът от Великото Народно събрание, който не подписва конституцията. Пламен Даракчиев е пряк участник  и съидейник, и счита за свой дълг да предаде на бъдещите поколения истината за случилото се и импулса да реализират първоначалния, чист замисъл на двигателите на промените от 90те години. За неговите надежди и разочарования ще чуем на живо под тепетата.

Пловдивската премиера на книгата “ДНК на прехода” е на 8 ми ноември, петък, 2019, от 19 ч. в кафето на Дом на културата „Борис Христов“ Винтидж хаус.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…