Пловдивският писател Николай Пеев организира благотворително литературно четене за студента по медицина и негов приятел Петър Радев. Петър страда от остра миелобластна левкемия и именно той беше причината на 5 септември да се организира масов безплатен тест за съвместимост на донорство, към който се включиха стотици граждани. Всички те са записани в международната листа на донори за съвместимост с някой пациент, а в последствие ще имат избор да дарят костен мозък за него. Борбата на младия мъж продължава, а благотворителните събития са един от начините, по които можем да му помогнем.

Каузата е подкрепена от Любомир Чакъров и ще се проведе в най-новия клуб в квартал „Капана“ – Scena on air, от 19:30 часа. Събитието ще е с благотворителен вход, което значи, че всеки присъстващ може да пусне колкото иска средства в специализирани дарителски кутии. Цялата сума ще отиде за лечението на Петър Радев.

Този път Николай Пеев освен, че ще чете, ще влезе и в ролята на водещ и ще представи всички останали участници, включили се в добрата инициатива. Те са млади пловдивски таланти в сферата на литературата и публицистиката, за които тепърва ще слушаме.

Участници:

Най-чаровната усмивка на българската поезия –  Любомира Видева a.k.a. Любел Дякоf

Младият и талантлив Мартин Касабов, който само преди дни публикува новия си сборник с разкази „Когато великани ходеха по земята“

Лицето на модерната журналистика под тепетата – Паулина Гегова

Талантливият юрист и автор – Борислава Колева, която също така е майка и супер герой

Даниел Каменов – истински сладкодумен дявол, преподавател, преводач, редактор и коректор

Росица Петрова – автор и изключителен талант, отдаден на изкуството

Криси Минчева – член на литературен клуб „Мироглед“ и автор

Само „Мария“ a.k.a. Skye Baker, но далеч не само това... тя също ни е подготвила няколко литературни изненади

Прекрасната Мари Ана, която е сред най-новите и обещаващи български автори

Освен тях гостите могат да очакват и две изненади – автор, който ще направи своя дебют пред публика с изключителните си стихове и певицата Катрин Мичъл, която ще изпълни традиционни песни.

Ако някой желае да помогне допълнително на Петър, може да го направи през дарителската сметка:

Банка ДСК
IBAN:BG42STSA93000026368202
BIC: STSABGSF
Petar Radev(Титуляр:Петър Златков Радев)

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…