Проучване на тема: „Аз и социалната изолация“ провежда Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“. Целта на изследването е да се изведат алгоритми за изграждане на устойчивост при справяне със стреса и тревожността в състояние на социална изолация. В него могат да се включат всички, които желаят, като последват линк към анкетата, който ще предоставим в края на този материал. Участието отнема между 3-5 минути.

 „Пандемията ни принуждава ежедневно да потискаме най-естествените човешки импулси за социална принадлежност и близост с другите хора. Ограничени сме в срещите с роднини и приятели, принудени сме да прекъснем работа или сме затруднени в упражняването на професията, нямаме достъп до културен и обществен живот. Кризата подлага на изпитание нашите способности за адаптация към съвършено новите условия за работа, учене и социално взаимодействие, защото сме длъжни да предпазим не само себе си, а и другите около нас“. Това отбелязва доцент Юрий Янакиев, ръководител на изследването.

Проучването е съобразено с изискванията на Декларацията от Хелзинки за етичност в науката; българските закони и наредби за извършване на научни изследвания с участието на хора. Поверителността на електронните данни е осигурена чрез защитата им с парола. С попълването на анкетата вие давате своето информирано съгласие за участие в проучването.

Благодарим ви за участието!

 Ето и линк към анкетата: ПОПЪЛНЕТЕ ТУК

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…