Красивият интериор допринася за уюта и удобството на един дом. Когато става дума за къща, обикновено пространството е по-голямо, така че можете да се развихрите повече. Представяме ви 7 лесни стъпки, които ще донесат повече красота и стил в  дома ви

 

Организация на пространството, изхвърляне на излишното

 

Първата стъпка към красивия интериор е да се направи правилна преценка с какво пространство разполагате и как то да се използва оптимално. Ако имате излишни мебели или вещи, които само заемат място, но не се използват, ги изхвърлете, подарете или преместете другаде. 

 

Когато вече е останало само необходимото, го наредете така, че да е функционално и в същото време красиво. Разхвърлянето и хаосът са врагове на красотата и стила! 

 

Правилно съчетание между отделните елементи

 

Правилното съчетание е едно от най-важните неща за цялостната визия на къщата. Става дума за стените, мебелите и пода – трябва да има синхрон между тях, за да може интериорът да е красив, в противен случай рискувате да се стигне до безвкусица, дори и отделните елементи сами по себе си да са хубави и качествени. Не забравяйте, когато купувате нещо ново, да се съобразите с елементите, които вече имате. И не става дума само за цветове, но и за изработка, стил и т.н. Синхронът е ключов момент. 

 

Играйте с цветовете

 

Цветовете на мебелите, стените и пода са едно от първите неща, които се забелязват първосигнално, когато влезете в един дом. И при тях е много важно съчетанието. Различният цвят може да преобрази дома и да го направи по-красив и уютен. Така че ако цветовата гама, например на стените, не ви харесва или ви е омръзнала, не се колебайте да пребоядисате. Промяната ще дойде мигновено. 

Ако харесвате по-ексцентрични интериори, може да боядисате една стена в различен цвят, да има акцент, декорация или някакъв друг елемент, който ще внесе разнообразие. И ако искате пространството да изглежда по-голямо, да е по-приветливо и уютно, залагайте на по-светли тонове. 

Дяволът се крие в детайлите”

 

Всички сме чували този идиом,  а когато става дума за обзавеждане на къщата, той е много актуален и верен. Детайлите са изключително важни и не бива да ги пренебрегвате. Дали става дума за малката ваза върху шкафчето в ъгъла, декорацията по стената, картините или нещо друго, няма значение. Важно е всичко да е на мястото си, да не изглежда нелепо на фона на останалите елементи и да разкрасява дома, не да го загрозява. За целта обръщайте внимание и на най-дребните детайли и ако нещо не подхожда на интериора, го махнете. 

Внимание върху осветлението

 

Когато подбирате осветлението в къщата, имайте предвид, че освен основната си функция, то може да има и декоративна, тоест да разкраси дома, не само да ви помага да виждате, когато е тъмно. В търговската мрежа има множество осветителни тела в най-различни форми и размери, които може да освежат изгледа в стаите и коридорите. Малките лампички, които светят с прекъсване или с различен цвят, са също добър вариант, ако имате желание да експериментирате. Ако стаите в къщата са малки, можете да създадете оптическа измама, като сложите повече огледала – те създават илюзия за повече пространство. 

Семпло, но стилно

 

За да е красив интериорът на една къща, не е непременно задължително обзавеждането да е скъпо. Скъпото също може да е кичозно и да не изглежда добре. Затова заложете на семплото, но стилно и елегантно обзавеждане. Не е нужно да е претрупано с много украси и да има елементи, които не служат за нищо, а и не изглеждат дотам добре. Заложете на изчистената визия, която ще говори и за вашия личен стил. 

Колко важна е декорацията?

 

За хората, настроени по-практично, декорациите са излишни елементи, без които може да се мине. Истината обаче е, че за да е красиво, не е достатъчно да е само практично и удобно. Така че ако сте естет и ви е важен не само комфортът, но и стилната визия, не пренебрегвайте декорацията. Заложете на елементи, които ще освежат визията, ще направят интериора по-интересен и ще внесат свежа, а защо не и забавна нотка. 

А видът на декорацията е изцяло въпрос на предпочитания и вкус. Дали ще сложите стари куфари, които да играят ролята на скринове, или подложки, или ще поставите цветни саксии на пода, е въпрос на избор. Можете да експериментирате и с играчки, сувенири, висящи чекмеджета и какво ли още не. Изборът е наистина безкраен. 

Отново обаче ще посъветваме да внимавате със съчетанията. Ако стилът е ретро или винтидж, нещо твърде екстравагантно, скъпо и модерно няма да върви в комбинация. Затова – отдайте се на въображението си, но бъдете и внимателни. 

 

Вашият дом показва вашия стил. 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…