Книги, джин фест, Биг бенд и Капана фест са само малка част от поредицата, която ни предстои  на различни локации в любимия квартал

Лято е и Община Пловдив отново има удоволствието да покани пловдивчани и гости на града на поредица от събития, които ще се случат на различни локации в любимия квартал Капана, сцена "Ядрото", ул. "Абаджийска", паркинга на ул. Константин Стоилов" и други.

Очакват ви разнообразни културни събития - концерти, изложби, представяне на книги и литературни четения, камерен театър и танц, артистични инсталации, дегустации на храни и напитки.

Даваме началото днес 29 юни! 

Николай Пеев, VisionBooks & Бар "СандъкЪ" канят на едно фантастичното литературно събитие за това лято - представянето на книгата "7 Писатели в космоса" с автора Николай Пеев е тази вечер от 18:30 ч. в Whisky & Gin bar Sandak \ СандъкЪ. Заповядайте на шеметно приключение, а Ваши спътници са истински суперзвезди в литературата от ранга на самия „Крал“ - Стивън Кинг.

Представете си една седмица, прекарана с най-известните писатели от 7-те континента на нашата планета... Сами... В Космоса...Представете си, че целият свят ви гледа „LIVE” по телевизията, в реално време. Гарантираме, че всичко ще бъде наред, защото Ваш пилот е най-напредналият изкуствен интелект създаван някога от човек.

Тези от Вас, които познават предишните книги на автора - фантастиката "Денят на Инвикта" и трилърът "Интервюто" ще бъдат приятно изненадани от интригуващи препратки и към тях.

Събитието ще се проведе на открито, на площадчето пред Бар "СандъкЪ", за да спазваме добрата приятелска дистанция на чист пловдивски въздух.

На място ще могат да бъдат закупени и от трите книги на автора, с автограф и индивидуално послание за всеки от Вас. Затегнете коланите, изберете фантастиката и не се страхувайте, каквото и да прочетете. Няма нищо страшно в Космоса, нали?

През уикенда (2 - 4 юли) нашите партньори от "Библиотека за идеи" организират Street Gin Fest. Второто издание на Street GIN Fest Kapana в Капана- квартал на творческите индустрии ще се състои на на ул. Константин Стоилов (точно над @WhiskyAndGinBarSandak).

Street GIN Fest се организира от @BibliotekaZaIdeiISybitia и @WhiskyBarSandak. Участие ще вземат както вносители и производители на джин, така и най- добрите коктейл барове и професионалисти в миксирането.

В три поредни дни и вечери ще се разхлаждаме с множество джинове в различни стилове и от различни държави, комбинирани с ароматни подправки, свежи цитруси и плодове. Ще ви предложим открити барове, на които в приятелска атмосфера да се насладите на комбинирането на джин с тоник и разнообразни добавки, на крафт коктейли, улична храна и много добро настроение.

Събитието ще се проведе под открито небе, в приветливи шатри, романтични вечерни светлинки, разхлаждащи наслади за сетивата и приятна музика на живо. Към всичко това ще добавим: насоките, които ще получите от професионалните представители на щандовете; възможност да закупите любимите си джинове, директно от вносител, много новости, които да научите за миксирането на напитки и хиляди хубави емоции, които със сигурност ще запомните. Нека този летен уикенд бъде празник за сетивата и вкусовете!

Заповядайте на:

02.07. /Петък/- от 17:00ч. до 23:00ч.

03.07. /Събота/- от 15:00ч. до 23:00ч.

04.07. /Неделя/- от 15:00ч. до 22:00ч.

Вход: свободен!

Очаквайте информация за участниците Street GIN Fest, която поетапно ще бъде помествана в страницата на събитието- секция ДИСКУСИЯ/ ОБСЪЖДАНЕ

На 10 юли лятото продължава с концерт на на Little Big Band - камерния състав на Биг бенд Пловдив, с диригент Николай Гешев и солист – прекрасната Едит Унджиян.

За предстоящите събития ще ви информираме периодично, но от сега да афишираме "Капана фест" от 26 до 29 август.

Запазете си 26 до 29 август, защото в кв.Капана отново ще се съберат талантливи творци и артисти от всички сфери на културния живот, за да променят облика на пловдивския квартал, превръщайки го в автономен остров на съвременното изкуство за един дълъг уикенд. Замислен като карнавал на свободното творчество с 2 издания годишно, вече 2ра поред година Капана Фест представя една нова концепция, концентрирайки усилията си в едно издание годишно, откриващо и представящо пред широката публика музиканти, автори, занаятчии и творци с нестандартни идеи и интересни проекти в няколко основни направления: Музика, Танци, Занаяти, Работилници, Изложби, Литература, Театър и Арт Инсталации.

С нетърпение очакваме всички греещи усмивки, които озаряват и правят фестивала това което е, а именно пъстър и весел празник на любимият ни Пловдив!

Организаторите обещават да продължат да следват концепцията, превърнала Капана Фест в едно от най-посещаваните събития в България. Духът на квартала ще оживее чрез пет концептуални музикални зони, от които вие заедно с всички музиканти, които ще поканим ще събудите‘‘ Душата на Квартала‘‘!

На Базар ‘‘Капана Фест‘‘ ще откриете авторски изделия, натурални и био храни и напитки, българска мода и задължително мекият и топъл звук на грамофонни плочи осигурен от нашите приятели от @my-vinyl.com магазин за грамофонни плочи.

Очаквайте още: Литературна Зона, Арт – инсталации, Графити, изложби и много изненади, които ще разкрием съвсем скоро.  До тогава бъдете здрави и щастливи!

Събитията се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и са част от Културния календар на града за 2021 година.

 

1 comment

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…