Фондация Пловдив 2019 / Plovdiv 2019 ви кани на дискусия и практически семинар на тема ИНДУСТРИАЛНА АРХЕОЛОГИЯ – Живият град в контекста на съвременните концепции за културно наследство.

Кога: На 20 юни 2017 г./вторник/ 

Часови диапазон: от 13,00 до 17,00 ч., начало на регистрация - 12,30 ч.

Къде: Бивша тютюнева фабрика "Родопи" ул. Кирил Христов 5, Тютюневият град, Пловдив.

Регистрационна форма за участие до 16 юни: http://bit.ly/2rc986c

Участието във форума е безплатно с предварителна регистрация до 16 юни. Всички желаещи да се включат трябва да попълнят регистрационна форма за участие - http://bit.ly/2rc986c. Осигурен е превод на български език, а присъствалите ще получат сертификат за участие в семинара. 

Форумът цели да срещне студенти и преподаватели от катедри Археология и Реставрация и консервация към университетите в София, Велико Търново, Благоевград, Шумен и Пловдив, Нов български университет, Университетът по архитектура, строителство и геодезия и Националната Художествена Академия, както и по-широк кръг от заинтересовани.

Целта на форума е да представи нова и нехарактерна за България гледна точка към съвременната градска археология, с което да допринесе за разширяване на перспективите и полето за научни и практични разработки сред учащи и специалисти и по-широк кръг от заинтересовани. Водещ лектор в семинара е Emmanuele Curti - археолог и културен мениджър от град Матера - Италия, който ще сподели опита си в областта на индустриалната археология в съвременния градски контекст и взаимодействието с културното наследство.

Екипът нa „Пловдив 2019“ ще представи пред участниците в семинара инициативата „Пловдив - Европейска столица на културата 2019“ и Тютюневият град / Tobacco City, като един от водещите проекти в програмата.

Участниците във форума ще имат възможност да се включат и в отворена дискусия, в която да обсъдят тематични казуси и обменят мнения и позиции.

Събитиeто е част от ключовия проект ФОРУМ 2019, на фондация „Пловдив 2019“, който включва серия от семинари и специализирани срещи с фокус проекта Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Темите, които се представят и обсъждат, са тясно свързани с програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и целят да стимулират професионални дискусии и обмен на опит и знания в сектора на културата и изкуствата в България.

Уеб сайт на проекта: http://tobacco-city.plovdiv2019.eu/

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…