Съвременна концептуална фотография. Нови форми на презентация и продажба на фотографии – семинар с Ивайло Стоянов

Семинарът разглежда две основни теми. Първата част е посветена на едни от най-актуалните фигури в съвременната концептуална фотография, примери за нова визия на фотографията.

Във втората част ще обърнем внимание на колекционери на фотография, фотогалерии, музеи, салони на изкуствата и техните функции. Ще направим паралел между пазара на фотография в България и чужбина. С примери за съвременни форми на презентация на фотографии ще потърсим отговора на въпроса как да направим правилния избор за вида на представяне според идея, формат и мотив.

Събитието е с вход 10 лв.*

За членове на клуб Фото Свят е безплатно. Можете да станете член по време на събитието.

Предварителната регистрация е препоръчителна за по-добра организация на събитието: https://photoworld.bg/sabitia/savremenna-kontseptualna-fotografia-novi-formi-na-prezentatsia-i-prodazhba-na-fotografii-seminar-s-ivaylo-stoyanov-2/

ИВАЙЛО СТОЯНОВ

Ивайло Стоянов звършва фотография в академията за изящни изкуства към университета Йоханес Гутенбер в Майнц, Германия. Понастоящем преподавател по Концептуална фотография в Нов български университет, София. Съосновател е на Photoconcept- пространство за съвременна фотография (www.photoconcept.bg), както и на Bulgarian Photography Now - платформа за съвременната българска фотография (www.bulgarianphotographynow.com). Ивайло е автор на множество самостоятелни и колективни изложби, а негови фотографии са публикувани във водещи фотографски издания като: Photonews, Artflash и др. Част от творбите му са включени в колекциите на Националната художествена галерия в София, Софийска градска художествена галерия, галерия Erhard Witzel и Висбаден-Германия.

„Увлекателен и уникален лектор. С присъща непосредственост разказва както за съвременните тенденции във фотографията, така и за нечувани у нас възможности за продажба на художествена фотография. Споделя опита си като творец и разказва за методите и подхода към фотографската дейност в Германия. Твърди, че да продадеш в галерия снимка за 5000 евро е нещо реално, дори за България и го доказва с примера си.” 

Николай Трейман, фотограф

Снимката използвана за корицата е от:

Серия Ъглови пространства, Сграфито 1, Дибонд кристал, 100 x 100 см, 2016

Начало: 19:00 часа

"Отсреща", ул. "Бетовен" 12

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…