Поканата е насочена към издателства, автори и преводачи

Информационна среща по програма „Творческа Европа“ ще се състои днес от 16:00 часа в пространството на „Остреща” (Пловдив, ул. Бетховен №12).

Поканата е насочена към издателства, автори и преводачи и дава възможност да бъдат финансирани дейности, свързани с преводи на литературни произведения и популяризирането им. Повече информация за начините за кандидатстване ще бъде представена от Весела Кондакова - директор на подпрограма „Култура” към представителството на програмата за България по време на информационната среща. Събитието ще даде възможност и за обмяна на опит и дискусия между  местни и национални  литературни кръгове, писатели и издатели. С помощта от програма „Творческа Европа“ представянето на българските проекти попада в първите пет европейски страни по успеваемост , като в раздел многогодишни проекти българските кандидати успяват на 100 %.

Информационната среща е организирана от бюро Творческа Европа – България в партньорство с фондация „Пловдив 2019“. Срокът за кандидатстване е 25 юли 2017 г.

За Творческа Европа, подпрограма Култура:

Подкрепя творците и организациите, които работят в областта на културните и творчески индустрии в Европа. Целта на подпрограмата е да им помогне да интернационализират своята дейност, да осигури трансгранична циркулация на културни продукти, както и възможности за мобилност и обмен на добри практики между културните дейци. Подпрограма Култура подкрепя проекти по четири направления: проекти за сътрудничество; превод на литературни произведения; европейски мрежи и европейски платформи.

За отворената покана: Програма Творческа Европа подкрепя преводите на художествени произведения, за да насърчи трансграничната циркулация на литературни произведения в рамките на и извън Европа. Финансирането помага на издателите да увеличат превода, популяризирането и четенето на европейска литература чрез традиционни и цифрови канали.

Ако сте издател, можете да кандидатствате за: превод на литературни произведения, вкл. романи, кратки разкази, пиеси, поезия, комикси и детска литература (в хартиен и цифров формат); превод на откъси с цел насърчаване на продажбата на права за преводни произведения; организиране на мероприятия, дейности за маркетинг и разпространение за популяризиране на преводни произведения.

Повече информация за програма можете да откриете на официалния интернет сайт: http://www.creativeeurope.bg

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…