Жените на Пловдив ритат толкова високо, колкото е нужно!

Защо една жена трябва да посещава курс по Самоотбрана?

За съжаление голям процент от всички жени са били нападани поне веднъж през живота си, понякога само с дребни последствия и уплах, но често нещата не са били толкова леки....

Всяка жена иска да знае няколко техники за самоотбрана, да знае как да ритне, даже и да е с токчета, да знае как да удари, въпреки че е с маникюр, да знае как да използва лакета и коляното си при близка атака, да знае какво да направи, ако е съборена на земята....

Курсовете по самоотбрана за жени имат за цел да дадат една основа, да научат съвременната млада жена как да се отбранява на всички нива – словестно, физически и да постигне една психическа увереност ....

Кое прави нашата Самоотбрана за жени толкова важна и необходима?

Ние преподаваме идеята за Самоотбрана за жени не само като набор от техники, които да се научат, а като цялостна система за реакция и развитие на тялото и психиката.
Ние учим в нашите курсове - кои са опасните точки на тялото, там където, ако се удари, всеки ще усети силна пронизваща болка и вие ще можете да се спасите от атакуващия и да избягате.

Жената е по-слаба физически от мъжа, но това не означава, че не може да бъде по-опасна!

Затова е важно да преминете или кратък, или по-дълъг курс по самоотбрана за жени, където да научите основните идеи за физическа самоотбрана.

Курсовете по Самоотбрана за жени – научаваш няколко техники и можеш са се отбраняваш?

В курсовете по самоотбрана за жени се учат някои основни техники, които да могат да се изпълняват от всяка жена. Не все пак трябва да знаете, че няма магически техники, които ще Ви спасят от всяка ситуация - може да ви спаси само правилната и навременна реакция и запазване на самообладание!

Какво учат при нас жените в курса по Самоотбрана?

За 3 часа ние ще Ви научим на следните основни техники и принципи на Самоотбрана за жени:
- Основните жизнени точки на човешкото тяло
- Основни удари с ръце, юмрук и длан
- Удари с крака
- Удари с лакти и колена
- хващане на ръцете
- хващане на врата
- хващане за косата
- опит за събаряне
- опит за атака в легнала позиция
- Ситуации на стол, на стълби, в асансаьор

Кое бойно изкуство използваме при уроците по Самоотбрана за жени?
В основата на техниките по самоотбрана за жени ние следваме принципите и идеите на китайското бойно изкуство Винг Чун, което е на 300 години.

Легендата гласи, че жена на име Ън Муи е измислила това бойно изкуство, предала го на нейната ученичка Им ВингЧун, за да защити честта си, и е достигнало при нас през поколенията, запазено от майстори и грандмайстори и до днес.
Нашата Академия по самоотбрана е част от една от най-големите световни организации с над 1 500 школи в Европа – ЕВТО ( Европейската Винг Тчун Организация ).

Нашите преподаватели са високо квалифицирани учители по бойни изкуства с дългогодишен практически опит и методическа подготовка.
Майстор Си-Фу Станислав Багалев се занимава 30 години с бойни изкуства и е международно признат преподавател по бойни изкуства и самоотбрана, сертифициран от международни организации, представител на ЕВТО за България от повече от 20 години, завършил е Пловдивски Университет и НСА, изнесено обучение по бойни изкуства, магистър. Преподавал е в университети, училища в страната и чужбина, преподавал е на специалните части на армията и полицията, участвал е в редица телевизионни предавания, радио предавания, издател на книги и учебни помагала, състезател и републикански шампион, както и треньор на националния отбор по Винг Чун. Личен ученик на грандмайстор Керншпехт, 10 степен.

За да се запишете на курса по Самоотбрана за жени, е нужно предварително да ни се обадите, за да запишем основните Ви данни, да предплатите курса на банковата ни сметка или лично преди курса.Нужно е уверение, че Вие можете да тренирате и нямате физически ограничения да спортувате активно, да проведем кратък разговор, за да се запознам и да присъствате навреме при започването на курса. Групата е само до 14 участнички за курса по самоотбрана.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…