„Филмови нощи във Филипополис“ продължават с последния филм на актьора и режисьор Шон Пен – „Последното лице“ и провокативната българска драма „Никой“ на Андрей Андонов. 

От 21:10 зрителите ще могат да гледат „Последното лице“ - с участието на Чарлийз Терон, Хавиер Бардем и Жан Рено.  Филмът разказва историята на директор в агенция за хуманитарна помощ (Терон), която по време на политически бунт в Африка среща доктор Мигел Леон (Бардем). Заедно те се изправят срещу опасността за живота си, като в същото време се опитват да помогнат на повече засегнати от кризата хора. Темата е близка на режисьора Шон Пен, който прекарва голяма част от живота си, помагайки на бедстващи региони по света.

От 23:30 „Филмови нощи във Филипополис“ продължават с независимия български филм„Никой“, който провокира зрителите с първата лесбийска сцена в родното кино. Филмът разказва историята на Вера (Гергана Плетньова), която наскоро е загубила баща си и се е върнала в неговата къща в Родопите. Тони (Кристиан Милатинов), нейният приятел и Таня (Силвия Петкова), тяхна обща приятелка, я изненадват, пристигайки при нея. Неочаквано се появяват Николай (Стоян Радев) и Лили (Йорданка Ангелова), които се настаняват в съседната вила. Ники е изкупил земята около къщата на Вера и е готов на всичко, за да купи и нейната. Вера се нуждае от подкрепа и съпричастност, но в следващите дни нейният устроен живот започва да се променя със забележителни последствия.

Билети – на касата на кино „Орфей“ от 19:30 часа, както и онлайн на boxoffice.bg.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…