За първи път в Пловдив едно събитие, което има за цел да свърже миналото с настоящето, за да направи мост към бъдещето. Събитие, което ще ни запознае с младия талант Венета Павлова и нейното творчество. Събитие, което ще ни отведе в далечни времена, когато дрехата е „говорела“, вместо думите, когато хората са умеели да четат по фигурите и орнаментите, извезани по дрехите. Събитие, което ще се огласи от омайните звуци на българската каба гайда, от чудните български гласове. Събитие, в което ще се насладим на неравноделните тактове, които карат кръвта да закипи и сърцето да заиграе. Събитие, което ще ни върне в детството с вкусните питки и баници на баба и мама. И всичко това в едно, тази вечер, на 17 юли в деня на Света Великомъченица Марина, слънчовата невяста, най-красивата, с най-омайния глас.

Скъпи приятели, добре сте дошли на „Слънчеви руни – за силата и смисъла на българската шевица“, една съвместна инициатива на Фондация „Азгард“, гр. Силистра, ансамбъл „Войводенци“ и Галина Петрова - дипломант на 13-ти виспуск АМТИИ по Арт мендижмънт. 

В програмата ще видите:

1. Отличената картина с първа награда на младата художничка Венета Павлова в Осмия международен конкурс за детска рисунка „Слънчевите руни в българските носии и тъкани“ - Силистра 2017 г. на Фондация „АЗГАРД“ по приказката „Слънчова невяста“.

2. Специален гост, г-жа Господинова от фондация „Азгард“ ;

3. „Гайда свири и говори, кани ни на светли двори“

4. Изпълнение на народни танци от ансамбъл „Войводинци“.

5. Изпълнение на народни песни от женската певческа група към ансамбъл „Войводинци“.

6. Кулинарна изложба с дегустация на традиционни български гозби.

 

ВХОД: 2 лв

Начало: 18:00 часа

Културен Център "Бялата къща"

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…