За първи път в Пловдив едно събитие, което има за цел да свърже миналото с настоящето, за да направи мост към бъдещето. Събитие, което ще ни запознае с младия талант Венета Павлова и нейното творчество. Събитие, което ще ни отведе в далечни времена, когато дрехата е „говорела“, вместо думите, когато хората са умеели да четат по фигурите и орнаментите, извезани по дрехите. Събитие, което ще се огласи от омайните звуци на българската каба гайда, от чудните български гласове. Събитие, в което ще се насладим на неравноделните тактове, които карат кръвта да закипи и сърцето да заиграе. Събитие, което ще ни върне в детството с вкусните питки и баници на баба и мама. И всичко това в едно, тази вечер, на 17 юли в деня на Света Великомъченица Марина, слънчовата невяста, най-красивата, с най-омайния глас.

Скъпи приятели, добре сте дошли на „Слънчеви руни – за силата и смисъла на българската шевица“, една съвместна инициатива на Фондация „Азгард“, гр. Силистра, ансамбъл „Войводенци“ и Галина Петрова - дипломант на 13-ти виспуск АМТИИ по Арт мендижмънт. 

В програмата ще видите:

1. Отличената картина с първа награда на младата художничка Венета Павлова в Осмия международен конкурс за детска рисунка „Слънчевите руни в българските носии и тъкани“ - Силистра 2017 г. на Фондация „АЗГАРД“ по приказката „Слънчова невяста“.

2. Специален гост, г-жа Господинова от фондация „Азгард“ ;

3. „Гайда свири и говори, кани ни на светли двори“

4. Изпълнение на народни танци от ансамбъл „Войводинци“.

5. Изпълнение на народни песни от женската певческа група към ансамбъл „Войводинци“.

6. Кулинарна изложба с дегустация на традиционни български гозби.

 

ВХОД: 2 лв

Начало: 18:00 часа

Културен Център "Бялата къща"

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…