Винфрид и дъщеря му Инес не се виждат особено често. Той е учител по музика, но след като става ясно, че вече няма на кого да преподава, а и старото му куче умира, решава да изненада дъщеря си с посещение. Това решение обаче се оказва рисковано – дъщеря му живее в Букурещ и се занимава с важни корпоративни стратегии. Фактът, че са заедно в чужд град, не помага особено. Освен това Винфрид е шегаджия и непрекъснато дразни Инес с дребните си смешки, които ? пречат в ежедневието и в работните ? срещи. Двамата в крайна сметка се скарват и Винфрид заминава обратно за Германия. Всъщност Инес само така си мисли, защото на негово място идва „Тони Ердман“ – алтер егото на баща ?. Облечен в костюм, носещ странна перука и ужасни изкуствени зъби, Тони рязко влиза в живота на Инес, представяйки се за треньор. В ролята си на „Тони“ Винфрид е много по-смел и нахакан, но Инес допуска присъствието му. В поредица от недоразумения и абсурдни ситуации двамата неусетно се сближават. Инес започва да разбира, че странният ? баща има място в живота ?. 

ТОНИ ЕРДМАН, Германия, 2016, 162 мин., игрален

Режисьор: Марен Аде 

Филмът дебютира на кинофестивала в Кан през 2016 година, а впоследствие е обявен от много критици и списания за кино като най-добрият филм на 2016 година.

Филмът печели и наградата на Европейския парламент - Лукс, както и 5 награди от 29 европейски филмови награди - за най-добър филм, най-добър режисьор, най-добър сценарий, най-добър актьор и най-добра актриса. Получава и номинация за Оскар в категорията за най-добър чуждоезичен филм на наградите Оскар през 2017 година

Прожекцията на сцената на FLUCA - Austrian Cultural Pavilion се провежда в рамките на „Цветът на копнежа“, филмова програма на Гьоте-институт България с игрални и документални филми за желанията и очакванията от живота на хората в различни краища на света.

Пълната програма вижте тук http://bit.ly/2uftmy7

Начало: 21:00 часа

FLUCA - Austrian Cultural Pavilion

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…