Иван Димитров свири на китара от 20 години, а пише от повече. В лууп четенията си той съчетава тези две свои страсти като създава музикален фон и паралелно на това чете свои авторски неща. Музиката е тотален джем, понякога джем са и стихотворенията. 

Ако се отегчавате от еднотипните (и сякаш прекалено сериозни) литературни четения, това събитие със сигурност ще ви разведри. Ако пък подобни неща ви отвращават, не се притеснявайте. Елате да хвърлите някой домат. В пърформанса е възможно всичко...

Начало: 20:00 часа

Бар "Fabric"

Ето какво написа тази сутрин Иван Димитров в профила си във фейсбук:

„След малко се качвам на влака. Ще чета ходоровски в ритъма на неговото тракане. Ще сляза на Пловдивската гара. Ще мина покрай тютюневите складове и лекичко ще попсувам техните рушители. После ще мина покрай пеещите фонтани, които ще са неми в този час. Ще мина покрай юдиното дърво и дивия лимон в парка (родил ли е дивият лимон тази година?). Ще си взема сладолед от едно любимо местенце. После ще отида във FabricBar Plovdiv, за да си разтоваря багажа. Ще си направя един саунд чек. И днес и утре ще ми е особено топло, ще ме подухва някакъв средиземноморски вятър. Защото обичам Града на тепетата. Ще се радвам да се видим. Да си поговорим или напевно да си помрънкаме. Или да споделим няколко мълчания. Пловдив, идвам”.

Иван Димитров е писател и драматург. Автор е на няколко книги, дебютната му стихосбирка носи името „Поет на портрет“ , преди нея има издадени сборник с разкази "Местни чужденци", роман "Животът като липсваща лъжица" и пиеса "Раздяла от пръв поглед". Участник е в няколко литературни пърформанса, между които „Актьори срещу поети” в Театрална работилница "Сфумато". Като драматург е поставен първо в Ню Йорк и след това в България.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…