Елена Колева и Пламен Карадонев Бенд с гост Владо Карпаров и Начо Господинов на барабани гостуват на сцената на БийБопКафе на 17 август, четвъртък 21:00ч.

От 15 години джаз певицата Елена Колева и пианистът Пламен Карадонев живеят в Бостън, Масачузец (САЩ ). Работят с имена като Джери Бергонзи, Джийн Пърла, Хал Крук, Джордж Гарзон и много други. И двамата са преподаватели в колежа Бъркли. 

През 2014 завършват последния си албум Beyond Hope с Fifth Season Quartet с участието на Джери Бергонзи, Остин МакМен и Грег Лофман. 

С излизането на албума Пламен и Елена привличат интереса на джаз аудиторията в Бостън и Нова Англия с динамична комбинация от авторска музика и аранжирани пиеси от композитори като Съни Ролинс, Дюк Елингтън, Жобим, Пaт Матини Чайковски, Дебюси и Хиндемит. 

В проекта Пламен Карадонев също участва и като акордеонист, а освен като вокалистка, Елена участва в някои от композициите и като аранжор.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…